Skip to content

Kinoteka se otvara nakon 12 godina

Radovi na preuređenju Kinoteke, u punom su jeku, a za manje od mjesec dana trebali bi biti gotovi. Gradonačelnik Milan Bandić, sa svojim suradnicima, obišao je prostorije Kinoteke te istaknuo, kako će nakon više od desetljeća, Kinoteka napokon biti vraćena Zagrepčanima

111769

– Mi ćemo prvu projekciju imati 22. travnja. Jedan cjelodnevni program kada ćemo imati od jutra pa do navečer filmski program za različite uzraste i različite ljubitelje filmova, i nakon toga redoviti program – istaknuo je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Grad Zagreb potpisao je ugovor sa župom sv. Blaža o zakupu prostora Kinoteke, a radovi na obnovi trebali bi dovesti objekt u funkcionalno tehničko stanje.

– Najveći su radovi u projekcijskoj dvorani, projekcijskoj sobi, koja je bila devastirana i zapuštena. Doći će novi projektor i naravno nove instalacije, struje i svega ostalog što je potrebno. Kao što vidite, trenutno su radovi na privremenom uređenju, odnosno dovođenju objekta u jedno stanje da može funkcionirati, a mi paralelno s time radimo i projektnu dokumentaciju za temeljitu rekonstrukciju Kinoteke, koje će također ići negdje tijekom ove godine – navodi Lovrić.

A koliko će ovaj projekt Grad Zagreb financijski stajati?

– Grad Zagreb za kulturu izdvaja nešto manje od 7%, a država nešto manje od 1%. Koštat će 7 puta više nego što u državi košta – komentirao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

– O konačnoj investicijiji rekonstruiranja dvorane, moći ćemo govoriti kada bude gotova projektna dokumentacija. Ovi minimalni radovi sad koje radimo koštat će negdje do 100 000 kuna – dodao je Lovrić. zagrebancija.com

See also  Mrak Taritaš će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba