Kako je najbolji učenik postao ubojica?

vlcsnap 20

Istraga u slučaju dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj i dalje traje. Ispituju se i svi koji su se družili s osumnjičenim Tinom Šunjergom. U školu koju je pohađao i u kojoj je od prvog do sedmog razreda bio njezin najbolji učenik – stigao je i tim za psihološke krizne intervencije iz Splita – kako bi djeci pomogao da prebrode traumu koju su doživjela

vlcsnap 20Pucanj u zatiljak majci i ocu – pucanj je u dušu svih mještana Čiste Velike. Najteže je to prihvatiti djeci. Zato je tu tim za psihološke krizne situacije. Ovo je jedno malo mjesto sva su djeca na jedan vrlo intenzitivan način uključena, informirana o događaju i nekako mislim da ćemo razgovarajući s njima i podržavajući u nastavku tim postupcima koji su pomažući vratiti ih u nekakvu ravnotežu, kaže Blaženka Klarić, voditeljica tima za psihološke krizne intervencije Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Ravnoteži bi pomogli i odgovori na brojna pitanja koja se nameću. Prvo među njima: kako je moguće da je najbolji učenik škole postao dvostruki ubojica? Je li ga droga promijenila? Policija istražuje sve tragove – pa i društvo navodno sklono narkoticima.

Pitate li bilo gdje, u Šibeniku, Vodicama i Drnišu – svi redom odgovaraju, droge je na ulicama i previše. Dostupna je, nažalost, pogotovo u malim sredinama. I konzumira je sve više mladih.

No broj ovisnika o teškim drogama je u padu. Zapljena narkotika, kao i uhićenih dilera – iz godine u godinu sve je više. U prevenciji presudnu ulogu imaju roditelji – koji u borbi za egzistenciju često ne vide upozoravajuće znakove – i škole – kojima pak nedostaje stručnjaka. A dok je tako, pitanje je hoćemo li iz bitke s tom pošasti ikad izići kao pobjednici. hrt