Karlovac Dance Festival, 31. ožujka

ritam tam 9

U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. ove godine provodi se sedmi Karlovac Dance Festival (KDF 007). Izuzetno nam je drago najaviti predstave i programe Festivala KDF007 – Edicija posvećena suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade

U petak, 31. ožujka, najavljujemo gostovanja plesnih predstava u Gradskom kazalištu Zorin dom: ”RITAM TAM – Bajka o ritmu” Studia za suvremeni ples u koprodukciji s GK Trešnja & ‘’JA PA TI PA MI” (epizoda Stranci), serija scenskih događanja za djecu  Multimedijalne Kolibe. Program ove KDF edicije odvija se u suradnji sa Zorin domom.

Najavljenim programom i organizacijom projekta KARLOVAC DANCE FESTIVAL želimo potaknuti škole, voditelje plesa, plesne pedagoge, predavače, roditelje i širu javnost da djeci i mladima podignu svijest o suvremenoj plesnoj umjetnosti kao i važnosti gledanja plesnih predstava.Također se kao aktivna publika uključuju učenici i nastavnici iz osnovnih škola OŠ Banija, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik te polaznici igraonice Gradske knjižnice I.G.Kovačić.

Važnost i značaj Festivala KDF007 je više nego potreban za kvalitetan edukativan i kulturni  razvoj plesne umjetnosti u Karlovcu. Prilika je to za edukaciju mladih o umjetnosti  pleas i njegovoj kreativnosti.

Ovogodišnji festival KARLOVAC DANCE FESTIVAL je raspodijeljen u četiri izdanja kako bi se prisustvo umjetnosti suvremenog plesa u Karlovcu doživjelo tijekom 2017. godine s različitim fokusima i smjernicama na različitim lokacijama.Tako nas u 2017. godini očekuje bogati i raznovrsni plesni programi.

Sadržaj KDF 007 uključuje; međunarodne, nacionalne  i lokalne gostujuće izvedbe, produkcijsku platformu, istraživački laboratorij suvremenog plesa, rezidencije umjetnika/ca, edukaciju, kolaboraciju i dijalog. KDF 007 temelji se na ideji kontinuiteta, kvalitete i dostupnosti te kao takav uvodi nove inovativne prakse. Kako bi i dalje osigurali umjetničku izvrsnost, koncept KDF 007 podijeljen je na: Proljetnu ediciju posvećenu suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade, Ljetnu ediciju posvećenu međunarodnoj i lokalnoj suradnji, edukaciji i produkciji, Jesensku ediciju posvećenu hrvatskim autorima i Zimsku ediciju posvećenu međunarodnoj suradnji, edukaciji i produkciji.

japatipami foto nives sertic 115

31.03.2017.│12 sati  Gradsko kazalište Zorin dom
RITAM TAM – Bajka o ritmu
Studio za suvremeni ples u koprodukciji s GK Trešnja

31.03.2017. │17sati, Gradsko kazalište Zorin dom
Ja pa ti pa mi (epizoda  Stranci), serija scenskih događanja za djecu 
Multimedijalna Koliba