Senzacija u Beču – Gold turnir u centru grada

In city golf competition vienna Markus Brier

Diljem grada bit će postavljeno 18 rupa za golf, a glavni dio događanja održavat će se ispred bečke gradske vijećnice

Centar Beča će se 14. i 15. travnja ove godine pretvoriti u pravi pravcati teren za golf. U okviru turnira „In City Golf“ diljem grada bit će naime postavljeno 18 rupa za golf. U parkovima prvog Bečkog okruga i ispred koncertne dvorane „Musikverein“ nalazit će se golf staza dužine od 10 do 100m, a glavni dio događanja odvijat će se na trgu ispred gradske vijećnice, gdje će biti postavljeno ukupno devet staza.

72 profesionalnih sudionika turnira imat će prilike udarati loptice i s krova bivše Erste banke na trgu Petersplatz. Kako pak ne bi bilo opasnosti po građane i razbijenih prozora, cijeli će se turnir igrati isključivo s mekim lopticama.

Golf turnir u centru grada idealna je prilika i za prolaznike da se po prvi put okušaju u ovom sportu, a tu mogućnost imat će i djeca. Za razliku od klasičnih golf turnira turniri ove vrste imaju veću vidljivost, što je zapravo i cilj organizatora koji žele da oni koji do sada nisu imali dodira s ovim sportom saznaju više o golfu.

„In City Golf“ turniri organiziraju se od 2010. godine, a do sada su između ostalog održani i u Firenci i Berlinu, gdje su sudionici imali prilike udarati loptice ispred Brandeburških vrata ili s Arnolfovog tornja. Turnir se ove godine prvi put održava u Beču.