Skip to content

Besplatne instrukcije za sve bečke učenike

 VHS Wien

U program instrukcija svako se polugodište uključi i do 28.000 učenika. Roditelji tako štede i do 600 eura

U bečkim su osnovnim školama u jesen 2014. uvedene besplatne instrukcije za učenike koji imaju problema s razumijevanjem gradiva ili one naprednije koje dodatno žele proširiti svoje znanje

Ovaj je projekt od početka 2015. godine zaživio i u srednjim strukovnim školama i gimnazijama, a Grad Beč za njega godišnje izdvaja oko 20 milijuna eura.

Instrukcije se održavaju u samim školama odmah po završetku nastave, a o njegovoj uspješnosti svjedoči i činjenica da se svako polugodište u ovaj se program uključi i do 28.000 učenika.

Program instrukcija obuhvaća oko 1000 različitih tečajeva. Vode ih nastavnici koji učenicima pomažu prilikom savladavanja gradiva iz matematike, jezika i drugih predmeta.

Zahvaljujući ovom programu Grada Beča roditelji bečkih školaraca godišnje uštede i do 600 eura na instrukcijama. Cilj gradske uprave stvoriti je jednake uvjete za sve, neovisno o imovinskom stanju obitelji.

Osim toga bečkim učenicima od ponedjeljka do četvrtka od 14 do 17 sati na raspolaganju stoji i 17 učeničkih centara. U tim centrima učenici mogu dobiti pomoć i odgovore na pitanja vezana uz domaću zadaću, pripreme za ispite i školske zadaće. Svoj posjet pri tom ne moraju unaprijed najaviti. Dovoljno je samo prošetati do najbližeg centra i zamoliti za pomoć.