“tu sam” – izložba fotografija povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom

VIDIMO SE NA ČAJU plakat

Otvorenje izložbe fotografija naziva “tu sam”, održat će se u utorak 21. ožujka u 17 sati u Kastvu u prostoru gradske Lože, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom

VIDIMO SE NA ČAJU plakatFotografije su nastale u sklopu projekta “Vidimo se” Udruge za Down sindrom – Rijeka 21, s ciljem podizanja svijesti o prisutnosti, potrebama i sposobnostima osoba sa sindromom Down. Riječ je o projektu čiji je cilj senzibilizacija javnosti i inkluzija osoba s Down sindromom u sve domene života

Autorica izložbe je Milica Czerny Urban, a fotografije prikazuju članove Udruge u stvarnim i mogućim zaposlenjima te hobijima.

„Vidimo se“ uz veliku potporu „Kreativnog kolektiva Kombinat“ dobiva i svoj vizualni identitet, web stranicu i kampanju koja započinje 21. ožujka. Vidimo se u školi, na igralištu, u kazalištu, a za početak na izložbi!

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa te svojim prisustvom podršku projektu dati će i učenici OŠ „Milan Brozović Kastav“.