ZADNJI FIJAKER

Zadnjifijakeruzagrebu

ZadnjifijakeruzagrebuNeboder uzbudio Vrbik… U odličnoj emisiji Radio Sljemena “Gradska posla” gospodin Kovačević i cjenjeni arhitekta urbanista s pravom upozoravaju javnost da najnoviji projekat u režiji Bandića i Tedeskija nema nikakave veze sa zdravim razumom. A ja bih dodao – kada je u pitanju pohlepa zdrav razum, a i duša gube boj.

Gradska birokratkinja, naravno bandićev trbuhozborac, eto nehajno ponavlja kao papiga kako je projekat rađen po GUP-u i zakonu, a to što su GRAĐANI NA NOGAMA, VELIKA POBUNA pročelnicu bandićevih želja naravno niti malo ne brine. Jer ipak radi se o bandićevoj pročelnici, a ne pročelnici Zagrebačna. Projekt je rađen po GUP-u? I to je sav njezin intelektualni domet. E pa idemo malo provjeriti kako se to GUP “mjenja” svako malo naravno po bandićevim željama, točnije građevinskog lobija. 

OPTUŽNICA ZBOG SUMNJIVIH IZMJENA GUP-a U ZAGREBU.Dakle, u jednoj rečenici ta birokratkinja pobija samu sebe, jer ako USKOK diže optužnice zbog sumnjivih izmjena GUP-a u Zagrebu, e kako onda možeš reći i to javno da je sve po zakonu?…. Je li to drugarica birokratkinja istinu želi zapakirati u formalističku teoriju hipoteza? Čovjek se mora zapitati-u koju to kategoriju znanstvene logike spada njezina papagajština? Glas stanovnika Vrbika – Poznati i savjesni arhitekti i gospodin Kovačević u emisiji Radio Sljemena su činjenično i zdravorazumski pobili argumente te birokratkinje i dokazali da je ovaj “posao” potpuno protuzakonit i van zdrava razuma. Kada je voditelj Ivan Hlupić znakovito zaključio emisiju da nakon ovih argumentiranih optužbi arhitekata i gospodina Kovačevića valjda će se “zabrinuti” oni koji su sudjelovali u kreiranju ovog suludog “projekta”, gradska birokratkinja, koja se eto gle čuda titulira kao “pročelnica” (samo čega…), dakle mirno kaže da se ona uopće ne brine. Valjda je i ona naučila onu pjesmu svog šefa: ‘Neka institucije rade svoj posao a nas pustite da delamo’… Stotine i stotine potpisa ogorčenih stanovnika gradske četvrti Vrbika protiv izgradnje zgrade visoke 36 metera, i to tik do zgrade i ulice zaštićene kao kulturno urbanističko dobro, uopće ne zabrinjava poznatog nam kameleona Bandića, toliko o njegovoj mantri kako on uvijek radi za interese Zagrebčana.

Nažalost po Zagrebčane činjenice govore da Bandić ne radi u interesu građana već građevinskog lobija i raznoraznih partijskih drugova tajkuna Horvantičića…

Sjetimo se devastiranja Cvjetnog trga…, Tedeskija i tko zna kojih sve ne “privatnih investitora”. Zagrebčani se s pravom pitaju: Je li to Gradski službenici pogoduju privatnim interesima?… Zar pogodovanje privatnim interesima nije kazneno djelo?

SAVJEST? Apelirati na savjest lika koji godinama mjenja “GUP”, ne u interesu Zagrebačana već znamo koga, je više nego li naivno. Mislite da će naš kamelenon postupiti kao glavni lik iz starog crnog bjelog američkog filma? Ne! Zašto?Zar nam činjenice ne otkrivaju da kemeleonom upravlja pohlepa a ne savjest?

A što preostaje Zgrebčanima?

Izaći na izbore i legalnim putem promjeniti kamelenona, kada to već nisu u stanju “institucije”. Ha, institucije? Sjetimo se kad je kralj ovrha Handžeković uplatio nehejno 10 milijuna kuna kao jamčevinu za pritvorenog gradonačelnika Bandića, što se poslije desilo? Usvojena tužba: Ustavni sud pušta Bandića na sloboduDakle, “ustavni sud” u roku nekoliko tjedana prihvaća tužbu kralja ovrha, a godinama drži u ladici tužbu udruge Blokirani, načijoj patnji se i besramno obogatio drug kralj ovrha-pametnome dosta! A na koji način su odabrani novi “ustavni suci” nije niti čudno što pravda nikako da nađe svjetla u tom kužnom i tužnom sudištu. Zašto pišem pod navodnicima “ustavni suci”? Jer ‘Ustavni sud je dotakao dno.Zamislite Davorina Mlakara kako dajući prisegu za ustavnog suca razmišlja je li prisegnuo kao Davorin Mlakar, Damir Dolović ili GordanDolović.Zamislite Ingrid Antičević kako, pripremajući se za predmet u kojemu je ustavna sutkinja – izvjestitelj, na tečnom engleskom iščitava jurisprudenciju Europskog suda za ljudska prava i preporuke Venecijanske komisije. U zemlji koja je meritokraciju zamijenila mediokritetokracijom, za one koji znaju ‘maštati’ nema granica.I kako poliitčari imaju obraza tražiti od naroda da uvažava pravorijek “ustavnih sudaca”? – http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/430140/Izbor-ustavnih-sudaca-i-rusenje-Karamarka-kao-zakon-o-spojenim-posudama.html

Dakle, dragi moji Zagrepčani, nema vam druge nego izaći na zbore, u što većem broju, kako bi srušili tu populističko demogagošku strahovladu pozatnog nam druga tajkuna kameleona, koji ujutro nosi bedž mašala Tita, a popodne nosi cvijeće na grobove žrtava diktatora Tita.

Javna HRT ne daje šanse novim progresivnim mladim ljudima u politici koji su se dokazali u borbi protiv korupcije i zaštitu grada Zagreba, a zašto?

E, to treba pitati druga Kazimira Bačića kojega je instalirao Plenković i ekipa. Ako je Kazimir bio “čovjek od povjerenja”, dakle desna ruka, poznatog nam partijskog cenzora Radmana onda valjda sve poostaje jasnije-kaj ne? Rajković: Radman je ugovorom sa ZAMP-om oštetio HRT za milijardu kuna– ej i nikom ništa… Dakle, i ova Vlada pjeva onu poznatu: ‘Tko je jamio jamio je, okrenimo se svjetloj budućnosti …’ Glavno da je javna HRT čvrsto u rukama HDZ-a i ekipe. Prije je bila čvrsto u rukama partije SDP&HNS e sad je red da bude u vlasništvu HDZ-a i ekipe, kaj ne? Kažu, većina novinara je u strašnim kreditima i samocenzura je njihov jedini spas, dobro, ali što je sa dostojanstvom?

Što je s istinom novinari?

Zar ste spremni baciti u vjetar godine i godine školovanja i mladenačkih snova o služenju istini i samo istini?… Biti marioneta još veće marionete nije neko ispunjenje snova, kaj ne?… (Čast izuzecima, poput Dražen Majića, Branimir Bilić, voditeljica Hrvatska-Uživo koje postadoše glasom potrebitih i osoba s posebnim potrebama, pa Ivana Hlupića, Nevenke Rodić Erdelje i kolegica i kolega, koji svojim istraživačkim novinarstvom časno služe istini i javnosti.) Plenković nastavlja utabanim stazam svoih partijskih prethodnika-zavladaj najmoćinijim medijem i ne trebaš se bojati glasa javnosti. Jer Kazimir će već nekako blokirati istraživanja o strašnim korupcijama u INI i kupnji devastirane INE za tri puta veću cijenu nego što je prodana i to kada je imala veći tržišnu vrijednost nego danas, o zna Kazimir kako se stopira istraživanje novinara – HRT: Istražujemo što je dovelo Crosco u milijunske dugove ..eto e pa da ma naravno čovjek ima iskustva ,jer bijaše desna ruka Radmana pa će lako i zaustaviti istraživanje novinara o korupciji u HAVC-u, ..Eto,da nije to samo mašta jednog pjesnika govori i činjenica da više ne čujemo niti glasa o tim mega koruptivinim skandalima, a kako onda tek očekivati objektivno istraživanje propasti Ivice Todorića… Možda u ovom članku leži odgvovor: agrokor-jugoslavija-u-malom/

Sve dosadašnje političke elite nisu položile ispit iz demokracije, pravice i upravljanja državnom imovinom

Dužnost političara nije vladati narodom već da kao državna i lokalna administracija budu servis građanima i rade za dobrobit društva. Do sada smo imali priliku vidjeti plejadu korumpiranih, bahatih i do pakla taštih političara. Zar nam mega skandali HAVC-a, INE, AGROKOR, ne govori da i sadašnji premijer više robuje taštini nego li poniznosti. Kada ne slušaš dobronamjerne savjet mislećih ljudi znači da se odavno inficiran samoljubljem taštine. Taština – slast za ego, otrov za dušuNažalost sve dosadašnje političke elite nisu radile za dobrobit društva već vlastite interse. A što je odlično opisano u ovom članku i komentarima neovisnih političkih i pravnih eksperata: http://www.glas-slavonije.hr/318300/11/Sve-njima-nista-narodu-Kako-su-politicke-elite-umjesto-rada-za-dobrobit-drustva-radile-za-vlastite-interese

Poliitički analitičari govore da je IP/Plenković izborom Prgometa, jer ipak vodstvo HDZ-a uvijek poslušno sluša vođu stranke a ne članovi iz baze, dakle IPPlenković je planski išao na ruku Bandića (čitaj-krunog kapitala koji stoji iza Bandića), jer koji će to HDZ-ovac pa i ovca za šišanje glasati za čovjeka koji je rušio taj isti HDZ i tajno pregovarao sa Milanovićem da u zamjenu za ministarsku pozociju minira MOST? (Naravno i nažalost neispunjenjem predizobornih obećanja narodu danas MOST sam sebe minira. Obećavali su da će se boriti protiv nepotizma. Da vidimo kako ide ta borba-slučaj uhljebljenja kadrova SDP-a ministra uprave, dok tisuće mladih s diplomama u ruci tužno obilaze biro za zapošljavnje ministra zapošljava stari partijski kadar naravno po političkoj liniji, zar to nije nepotizam? Lako je reći, sve je po zakonu, ali tvoja je dužnost mjenjati loše zakone ili plivati linijom manjeg otpora? Nadalje, što je sa smanjenjem pretplate HRT-a?… Pa što je sa obećanjem o smanjenju općina i županija – ništa! Kada šalješ svoje kandidate za načelnike općina i župane to dovoljno govori da nisi mislio ozbiljno ili se to ja varam?

Znamo da HDZ i SDP i mala stranka velikih uhljeba HNS i parazitski sateliti nikada ne će pristati na smanjenje općina i županija jer je to njihova vojska dobro uhljebljenih birača -kažu iz MOST-a. OK, i to je istina, ali ipak to ne znači da moraš postupati kao i oni, zar ne? I tko brani zastupnicima MOST-a da se obrate E.C. koja je tražila žurnu reformu javne uprave? Nitko! Ali ministru uprave Kovačiću važnije je ne zamjeriti se SDP-u i HDZ-u od ispunjenja obećanja glasačima. Toliko o vjerodostiojnosti. Volio bih da me MOST-ovci djelima demnatiraju.)

HDZ ide na ruku Bandiću izborom Prgometa – samo je li taj dogovor bio iza zavjesa ili?…

Valjda je jasno da glasači HDZ-a ne će niti pomisliit glasati za Prgometa?… Zar nije zdravorazumski da glasaju za školovanu politički neokaljanu mladu političku zvijezdu i nadu konzervativaca Brunu Esih? Partijski veliki mediji čak ne daju šansu niti Sandri Švaljek, koja se dokazala kao poštena i odlučna i racionalna gradonačelnica, iako su je u kratkom mandatu sabotirali bandićevi ljudi, kako u poglavarstvu tako i bandićevom leglu uhljeba – Zagrebačkom holdingu.

Složili se mi ili ne, ali činjenica je da je ipak lijepa mala zemlja Hrvatska slobodna država slobodnih građana, koji mogu slobodno glasati po svojoj savjesti na slobodnim izborima. Stoga dragi moji Zagrepčani ovo Vam je zadnji fijaker koji vozi u bolju i svjetliju budućnost.

Probudite se Zagrebčani iz zimskog sna, jer samo je vaša i samo vaša sloboda izbora da na slobodnim izborima vratite svoj divni drevni grad Zagreb svojoj djeci – svim ljudima dobre volje koji Zagreb imaju u srcu a ne novčaniku.

 

Viki Glovacki – Zadnji fijaker

{youtube}_qdMC17XJ5A|500|400|0{/youtube}