Skip to content

IZ PROGRAMA Gipsy bend Juerga, radionica stripa Superjunaci, projekcija filma Dan oslobođenja i dr. / Križevci

kriz

Projekcija: Dan oslobođenja
U četvrtak 9. ožujka s početkom u 19:30 sati
Dokumentarni, 100′.
Redatelji: Morten Traavik, Uġis Olte. Norveška, Latvija, UK, Slovenija, 2016.
liberationday.film

Pod očinskim, ali strogim vodstvom nekad starog obožavatelja, a danas redatelja i kulturnog diplomata, te na iznenađenje čitavog svijeta, bivši jugoslavenski, a danas slovenski kultni bend Laibach postao je prvi rock sastav u povijesti koji je nastupio u zatvorenoj državi Sjevernoj Koreji. U sukobu strogih ideologija i kulturnih različitosti, ovi su se glazbenici morali potruditi da provuku svoje pjesme kroz cenzorsku ušicu prije no što ih se izloži publici koja se nikada nije imala prilike susresti s alternativnim rock’n’rollom. Istodobno, duž granice dviju Koreja postavljeni su propagandni zvučnici i najavljeno je odbrojavanje do rata. Njihove pjesme, njihovi snovi.
Ulazak slobodan

Koncert gipsy benda Juerga
U petak 10. ožujka u 22 sati
facebook.com/juergaflamencozagreb

Četvero zaljubljenika u romsku glazbu (Ivana Cvitanušić – vokal, perkusije, Barica Tutek – harmonika, Tomislav Tenšek Snoopy – klasična gitara i Nenad Jalševac – bas gitara) svoja glazbena istraživanja i repertoar temelje na različitim aspektima romske glazbe: tradicionalnoj glazbi Roma s Balkana te iz Rusije, Mađarske, Francuske i Španjolske, a koketiraju i s drugim glazbenim žanrovima poput makedonske narodne glazbe, bossa nove i fada. Njihov magični svijet nota prate egzotične kretnje trbušnih plesačica plesne skupine Walde.
Ulazak slobodan

SUPERJUNACI – radionica stripa
U subotu 11. ožujka 2017. od 14 sati
Voditeljica: Irena Jukić Pranjić
Moderator: Ivan Ivanović

Zanima vas koji su tajni sastojci dobrog stripa? Koji su to superheroji hrvatskog stripa? Želite se okušati u stvaranju vlastitog stripa? Križevački strip-crtač Ivan Ivanović u goste dovodi poznatu hrvatsku stripašicu i autoricu Irenu Jukić Pranjić. Pridružite im se i vi na radionici, i uz razgovor, crtanje i opuštenu atmosferu zakoračite u svijet devete umjetnosti. Radionica je predviđena za učenike viših razreda osnovne škole te srednjih škola. Broj polaznika je ograničen, a zainteresirani prijave šalju na ivan.ivanovic@udruga-point.hr. Obavezno navesti ime, prezime i dob polaznika.

ROCK OKO predstavlja: Rockheads (ZG)
U subotu 11. ožujka od 21 sat
rockheads.fourfour.com

Zanima vas koji rođendan kultne radijske emisije ‘Rock oko’ slavimo? Dvadeset i prvi! Opće je poznato da ova emisija uvijek upriličuje sjajne i glasne rođendanske tulume s vrhunskim glazbenicima, a ove godine čast da nastavi odličnu tradiciju pripala je iskusnom žestokom bendu koji svira sve (hard)rock(blues) klasike od AC/DC do ZZ Top – Rockheads!
Ulazak slobodan

IZ PROGRAMA KLUBA
Studentska srijeda predstavlja: Wanted 5
U srijedu 15. ožujka od 21 sat u Klubu kulture

Novi semestar tek je počeo, a u skladu sa time u sklopu programa Studenti za studente najavljujemo i prvi event za studente i sve one željne dobrog provoda i kvalitetne muzike 😉

Ugostit ćemo rock bend Wanted 5 oformljen 2014. godine. Svi članovi benda prije su svirali u nekim drugim bendovima, a svoju energiju, muzikalnost, znanje i iskustvo prenijeli su u novi rock band.

Članovi benda su:
Antonio Ipša – bas gitara i back vokal (student Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima)
Andrija Makar – solo i ritam gitara, back vokal
Nenad Zorman – solo i ritam gitara, back vokal
Miroslav Vađunec – bubanj i udaraljke
Antonio Štefanek – vokal

Na bend je najviše utjecala stara hard rock škola, dok su neki članovi benda bili dio blues i metal bendova. Kako kažu, najviše ih karakterizira energičnost na svakom nastupu, vole svirati i zabavljati se što publika svakako osjeti i svojim doprinosom dodaje još onaj ekstra puls na svakom nastupu.

Možete očekivati velike hitove jer na repertoaru su: RHCP, Bon Jovi, ZZ Top, ACDC, Billy Idol, Jimi Hendrix, U2, Kings of Leon, Van Halen, Gothard, Neil Young, Gary Moore, Joe Bonamassa, Leny Kravitz, Rolling Stones, The Clash.
Naravno tu su i domaće rock snage: Azra, Majke, Partibrejkersi, Van Gogh, EKV, Parni Valjak, PsihomodoPop i mnogi drugi.

Nastup ovog zanimljivog rock benda ne biste trebali propustiti jer vam garantiramo odličnu rock večer za opuštanje uz pristupačne cijene Križevačkog piva. Razbijte monotoniju jednog običnog tjedna i napunite baterije za nadolazeće fakultetske obaveze.

kriz 1