A 2

Novi video spot benda The A! pod imenom “Now that you´re gone”

Ukratko o The A!-u:

–  Prvi hrvatski bend koji je započeo i uspješno dovršio kampanju na Kickstarteru

– Engleske inačice njihova prva tri singla (“If I Had U”, “Where is our love” i “Never”) su se zavrtile na preko 450 radija diljem svijeta (SAD, UK, Francuska, Grčka, Izrael, Argentina, Austrija, Čile, Australija…)

–  Pjesma “Strong” ušla u polufinale (top 50) “International song competition”-a

–  Top 30 mladih bendova 2014.g. po izboru Coast2Coast Magazine-a

–  Pjesma “If I Had U” je bila najemitiranija pjesma 2014.g. na Smacktongue radiju

–  Na natjecanju HR Demo Klub (2015.g.) osvojili 2.mjesto

–  Nagrada “Moj prvi Music Pub” za mladi bend godine  (2015.g.)

–  Engleski album “Made Of Questions” izašao u veljači 2016.g. u SAD-u (digitalno)

–  Potpisali ugovor  sa menadžerom i promotorom Stevenom Machatom u sklopu njegovog dolaska u Zagreb da bi prisustvovao promociji u Johann Francku (ožujak  2016.)  – uspješan concert (400-500 ljudi) i gostovanje Stevena Machata u Dnevniku, emisiji Dobro Jutro, Hrvatska, te po portalima i novinama (Globus, Večernji list, Muzika HR…)

–  Ljetni singl “Divan sunčan dan ušao u HR Top 40 s najvišim plasmanom na 17.mjesto

–   Izdali dvostruki dvojezični album “Stereo” za Aquarius records, a hrvatska verzija singla “Jedan dobar razlog” je najavna pjesma albuma

AThe A! predstavlja spot za singl  “Now that you´re gone”

The A! je izdao englesku verziju aktualnog singla “Jedan dobar razlog” pod imenom “Now that you´re gone” kojom će pokušati ponoviti uspjeh prethodnih singlova po radijima diljem svijeta. Naime, singlovi “If I Had U”, “Where is our love” i “Never” su se našli na playlisti preko 500 radija diljem svijeta, a a SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Čile, Italija, Izrael, Španjolska, Norveška i Grčka su samo neke od zemalja u kojima se The A! može čuti.

Singlom “Jedan dobar razlog” bend The A! predstavio je svoj debitantski album pod imenom “Stereo” u izdanju Aquarius recordsa. Pjesme “Nikad” na kojoj im se kao gošća pridružila Vanda Winter i “Divan sunčan dan” koja je obilježila proteklo ljeto te je čak došla do 17. mjesta nacionalne top liste (HR Top 40), su najpoznatiji uratci benda na domaćem tržištu.

The A! se okrenuo i svijetu, a do sada su imali zavidan uspjeh no, kako sami kažu, zadovoljni su, ali vjeruju da mogu i bolje”. Pjesma “Strong” ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja “indie” izvođača pod nazivom “International Songwriting Competition” gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja, a izdali su i album u SAD-u nazvan “Made Of Questions”.

Engleska verzija pod imenom “Now that you´re gone” namjenjena je domaćoj, ali i međunarodnoj publici, a za spot je, baš kao i za hrvatsku inačicu, zaslužna Ines Piknjač, dugogodišnja prijateljica benda, redateljica spotova koja je i sama pjevačica, a ovo joj je četvrti spot koji je napravila za The A!. Prva tri spota su bili za pjesme “Zašto”, “Where is our love” i “Jedan dobar razlog”, a zanimljivo je da je prepoznatljiv logo benda upravo njena kreacija.

{youtube}4P5kOoiUS2w|500|400|0{/youtube}

Od početka rada The A! je aktivan na domaćoj klupskoj sceni te su, osim po mnogobrojnim klubovima (Vintage Industrial Bar, Tvornica, Johann Franck, Lauba, Sax itd.) te festivalima (Inmusic, Summersound 2014., ALL Senses Weekend) nastupali i na humanitarnim manifestacijama te organizirali live session-e i svirke, a upravo na taj način trenutno promoviraju i aktualne singlove te “Stereo”, svoj album prvijenac.

Uživo ih možete čuti u zagrebačkim klubovima Pivana (08.04.) & Maxi Pub (22.04.)  gdje osim autorskih pjesama sviraju I neke veoma zanimljive obrade pjesama kao sto su “Summertime” i “Fields of gold”.

Uz rad na autorskom materijalu, The A! sudjeluje i u raznim umjetničko-scenskim projektima i performansima, kao što su “Neo Sessions” (platforma za promociju mladih autorskih projekata), #ZagrebAtDawn (projekt u svrhu promocije skrivenih ljepota Zagreba) te PAMELA (Poetry and Music equals legendary art) koja je zamišljena kao nekonvencionalni način prezentacije pisane riječi kroz nastup uživo uz glazbenu podlogu kojom The A! pridodaje novu dimenziju i pridonosi atmosferi izvedbe. Svako novo izdanje projekta PAMELA donosi nove goste koji izvode poeziju na hrvatskom i engleskom jeziku, a u organizaciji bend surađuje sa neprofitnom udrugom Ocean Znanja te su u sklopu projekta izdali video za pjesmu “Heavenly Has-Been” te time najavljuju i zajednički nastup u klubu “Kavez” 29.03.

PAMELA presents: Julija Savić – Heavenly Has-Been (feat. The A!)

A 1