Skip to content

Pod krinkom slobode izbora zatire se pravo na život?

family 2

Svako napredno demokratsko društvo ima dužnost pomagati, a ne odmagati trudnim majkama koje su zbog neimaštine, razočaranja, prevare, maltetiranja, silovanja u teškim dvojbama – roditi ili abrotirati

Piše: Walter William Safar

Drugi mjesec (od 5. do 8. tjedna trudnoće) – srce kuca

Na majčin se krvotok spajaju djetetove krvne žile koje su se u međuvremenu razvile. Polako se već može primijetiti da u vama raste mali čovjek. U petom tjednu vašoj bebi počinje kucati srce, a ruke i noge se naziru poput malih pupoljaka. Nekoliko dana kasnije beba u vama već može okrenuti glavicu. http://www.roditelji.hr/trudnoca/929-video-razvoj-bebe-u-pojedinim-mjesecima-trudnoce/

Da, mnogi će reći da je sloboda izbora na abortus najvažnija, i to je točno, ali savjest nas pita:-gdje prestaje sloboda izbora? Tamo gdje drugom braniš slobodu izbora? Tko ima pravo oduzeti slobodu izbora na život djetetu u trudnoj majci koja za sebe traži slobodu izbora na abortus? http://www.campaignlifecoalition.com/index.php?p=Pro-life_answers

Svako napredno demokratsko društvo ima dužnost pomagati, a ne odmagati trudnim majkama koje su zbog neimaštine, razočaranja, prevare, maltetiranja, silovanja u teškim dvojbama roditi ili abrotirati. Netoleratni ljudi nažalost uvijek će postojati, i takvi koji upiru prst krivde u trudnu ženu kao bludnica i slične srednjevjekovne kletve odraz su njihova primitivizma i uskogrudnosti. Prijateljska riječ iz topla srca i blage duše. i topli pogled susjeda i zajednice mogu biti prevaga u životu mlade majke. (Psiholozi tvrde da su majke koje su pobacile žigosane samokrivnjom i doživotnim preispitivanjem dok majke koje rode dobiju novi smisao žuvota.)

Pitanje za Ustavni suce :-počinje li život začećem ili ne? Znanstvenici se slažu da život počinje začećem. Pobačaj ili abortus (lat. abruptio graviditatis) je izazvani prekid trudnoće odstranjenjem ili izbačajem embrija iz maternice  Sada pitanje svih pitanja, nije li znanstveno, moralno i pravno uništavanje embrija-abortus- svjesno ubijanje ljudskog života? Ili embrij nije plod života? Zar nije svrha sudstva sprečavanje korupcije, nemorala, silovanja, ubojstava i svih onih mana koje neko društvo vodi u anarhiju i kaos? Ne treba biti znastvenik, sudac ili političar da čovjek osjeća ljubav prema životu…. 

Ljubav je ta nevidljiva prirodna nit, što spaja ljudska srca, svilena nit čovjekove opstojnost satkana veličanstveno milosrdnom rukom Stvoritelja. Ta nevidljiva ruka života gura čovjeka u zagrljaj prirode. Jer neprirodno završava uništenjem prirodnim. Kada nas pohlepa tjera da vladamo majkom Prirodom koračamo neprirodnim putem prema samouništenje. Ne zaboravimo da priroda može bez čovjeka, a čovjek ne može bez prirode.

{youtube}WmVLcj-XKnM|500|400|0{/youtube}

Tek kada čovjek duhovno i moralno evoluira, možda za tisuću godina, doći će i do veličanstvenih otkrića koja su od pamtivjeka na dohvat čovjeku – vjetar i sunce biti će jedro čovječanstvu za putovanja oceanom svemira. Danas, na ovako niskom stupnju duhovnosti i moralnosti čovječanstvo ne može i ne smije putovati na druge planete izvan sunčeva sistema. Zašto? Pa pogledajte što čovjek čovjeku radi – ratovi, glad, širenja smrtonosnih virusa, što čovjek radi životinjama, što radi prirodi i sve će Vam biti jasno. Na ovako niskom stupnju svijesti i duhovnosti čovjek je poput smrtonosnog virusa za druge planete izvan sunčenog sustava, koje su na višim duhovnim, umnim i moralnim razinama. Bez duhovnog pročišćenja nema niti savjesti. A zašto je važna savjest?

See also  U HRAMU SLOBODE CARUJE SAVJEST, A NE NEODGOVORNOST

Mudrost savjesti jednako je ključna kao i zrak koji udišemo i jednako neopipljiva. Čini se da se uzdiže iz dubina našeg bića, a ipak se odražava u svakoj našoj riječi i svakom postupku. Tako mjerimo svoju moralnu vrijednost. Služi nam kao koristan materijal za izgradnju karaktera. Savjest nema veze ni s kvocijentom inteligencije ni s ocjenama u školi. S druge strane, vjerojatno itekako ima veze s najvišom razinom mentalne, emocionalne i duhovne evolucije koji izražavamo. Naša savjest, ta velika knjiga u kojoj su upisani svi naši prijestupi… tlači našu dušu sjećanjem na prethodne grijehe, tjera nas da se zamišljamo, da optužujemo i osuđujemo same sebe. – Robert Burton

Savjest opisuju i kao »božansku dobrotu koja je u korijenu svih oblika postojanja«. Postoji u svemu što pogledamo i kad god pogledamo. Dodir tog izvora božanske dobrote moguće je unijeti i osvijetliti u svakome, u svakom trenutku. Ono se nalazi u zakutcima svakog uma i pojavljuje se kada ga najmanje očekujemo.

Henry Van Dyke rekao je: “Čista i osjetljiva savjest, postojan karakter koji se pridržava skrupula i u malim i u velikim stvarima, najvrjednija je od svega, kako naciji tako i pojedincu”.

Kada čovječanstvo teži neprirodnom gubi imunitet izazivajući nuspojave koje se manifestiraju pandemskim smrtonosnim virusima –  AIDS…). Isto je i sa GMO (neprirodnom hranom koja ne uništava samo životnje već i čovjeka – sjetimo se kravljeg ludila, ptičje gripe i tko zna koje sve bolesti koje čovjek ubrizga u nesretne životinje a sve zbog profita…) i mogli bi tako u do nedogled nabrajati smrtonose viruse stvorene u potrazi za neprirodnim. Kada glasnogovornici korporacija koji se bogate na GMO hrani govore da bi bez njihovih proizvoda pomrlo pola Afrike zaboravljaju da je za siromaštvo u Africi najveći krivac korupcija i beskonačna pohlepa afričkih malih i velikih diktatora i pripadnika političkih kasta i njihovih pohlepnih poslovnih mentora iz moćnih svjetskih banaka i korporacija, koje u Africi vide samo jeftinu radnu snagu, isti je slučaj i sa većinom siromašnih država u svijetu – http://www.mintpressnews.com/MyMPN/poets-world-tour-norway-nigeria-russia-part-1/ 

A tko je glavni krivac? Pohlepa!

Da, taj eliksir nečastivog čovjeku uzima razum i dušu, uvijek tjera čovjeka prema neprirodnom; pohlepa za profitom je ubojica duše! Ruku na srce, ima u najmoćnijoj i najbogatijoj državi svijeta, SAD, kao i u drugim bogatim kapitalističkim državama bogatih ljudi, velikih poslovnih vizionara koji su u pomaganju potrebitima pronašli spas za dušu osjetili veličanstvenost sreće u pomaganju i kao takvi mogu se smatrati ponovno rođenim – dobrota postade njihovo jedro života. Takvi dobročinitelji dobrim djelima ostavljaju neizbrisivi trag u pijesku vremena. Svaki čovjek poslije svojeg života ostavlja iza sebe onoliku sjenu kolika mu za života svjetlost dopire iz duše.

Nažalost, postoji i ona druga vrsta bogatih ljudi, koji svoju poslovnu intelegenciju usmjeriše na krivu stranu

Takvi čak žele postati i gospodari života i smrti ne shvaćajući da najviše kažnjavaju sami sebe. To je ona prastara poslovica – onaj koji proda dušu za vlast i novac zauvijek je ostao bez emocija, a emocije su sol života.

See also  WW Safar: VJEŠTICA OD ISTOKA

Kada čovjek u laboratoriju želi klonirati matične stanica pod krinkom liječenja neizliječivih bolesti sam sebe tjera u ponor bez dna, jer kloniranje čovjeka je ubojstvo čovjeka s dušom. Oni bogataši i vladari raznorazni putinisti koji žele postati vlasnici života i smrti su i najveći dioničari najmoćnijih korporacija. Oni žele pobijediti smrt. (Znamo da je smrt nepotkupljivi sudac, jer nema te vlasti i novca koji mogu potkupiti smrt. Ona je dio prirodnog procesa u mega kotačiću biološkog sata koji određuje vrijeme i prostor života svemira po zamisli i djelu Stvoritelja.)

Velikim donacijama moćnici postaju pravi vlasnici najmodernijih laboratorija u kojima najbolji molekularni genetičari i najveći znanstveni umovi rade na kloniranju ljudskog embrija i reprogramiranju somatskih jezgri embrioznih staničnih neurona. Ukratko – kloniranju čovjeka. Doći će i taj dan kada će se znanstvenici pohvaliti da su klonirali čovvjeka i utažiti beskonačnu glad taštine zamotane u ego, ne shvaćajući da su na taj način otvorili vrata smrtonosnom virusu – bezosijećajnosti. 

Sjetimo se teze darvinista: http://croative.net/tko-i-kako-unistava-covjecanstvo/

I zato se opet moramo vratiti na početak ovog eseja, samo duhovna evolucija može odvesti čovječanstvu na višu moralnu i etičku razinu, a duhovna evolucija bez vjere je isto što i ptica bez krila.

Znanastvenici će klonirati čovjeka, ali nikada neće moći klonirati ljudsku dušu

Duša je taj sveti nevidljivi dom svim ljudskim emocijama bez kojih nema vrla života. Život bez emocija je kao i hrana bez začina-emocije su sol života. Bez duše nema niti toliko opjevane ljubavi, a bez ljubavi ima li smisla uopće živjeti?…. Oni koji tvrde da kloniranjem matičnih stanica mogu izliječiti do sada neizlječive bolesti, poput zloćudnog tumora, Alzheimerove bolesti, AIDS-a, moždanog i srčanog udara itd, ne shvaćaju da glavnu riječ uvijek ima onaj koji je najviše donirao novaca, a njima će uvijek biti na prvom mjestu profit i profit – i tko kaže da ne žele postati vlasnicima najveće tržnice ljudskim organima?… Tko kaže da ne žele dodirnuti besmrtnost ubijajuću smrt?… Tko kaže da ne žele klonirati ljude koji će u ime njih kao predsjednici vladati najmoćnijim državama svijeta?… Najveći znanstveni umovi, koji su religiozni, također postavljaju ta pitanja. Nisu ta pitanja toliko utopistička koliko nam žele nametnuti oni koji ne vjeruju u Boga, koji ne vjeruju čak niti u čovjeka u ogledalu, koji tvrde da duša ne postoji jer je ne možeš vidjeti. Vidljivo poput Ijestava vodi do nevidljivog; prolaznost je tek skela oko vječnoga. – Henry Drummond

NEKI ASTRONOMI koji se bave otkrivanjem neopisivo velikih kompleksnosti makrokozma i nuklearni fizičari koji istražuju fantastičnu raznolikost mikrokozma zaključuju da svemir ima nedvojbena obilježja inteligentnog plana stvaranja. Glasoviti fizičar Sir James Jeans napisao je: “Svemir sve više izgleda ne toliko kao veliki stroj, nego kao velika misao”.

Svatko na svoj način, mnogi znanstvenici potvrđuju stav sv. Pavla: “Ne smjeramo na vidljivo, nego na nevidljivo, jer je vidljivo prolazno, a nevidljivo je vječno”, (Korinćanima II, 4:18). Ili, kao što Henry Drummond piše u knjizi Prirodni zakoni u duhovnome svijetu: “Fizička obilježja duhovne materije čine abecedu koju nam je u ruke stavio Bog, a njezino proučavanje, uz ispravno provođenje, omogućit će nam da lakše i točnije čitamo tu veliku knjigu koju nazivamo Svemirom… 

See also  WW Safar: ZEMLJA ISPOD DUGE

Ralph Waldo Trine piše: “Sve postoji u nevidljivome prije nego što se manifestira ili ostvari u vidljivome i u tom je smislu točno da su nevidljive stvari stvarne, dok su one koje vidimo nestvarne. Nevidljive su stvari uzrok; vidljive posljedica. Nevidljive su stvari vječne, dok se vidljive mijenjaju i prolazne su”.

Što nam ti veliki umovi, prosvijetljeni mislioci i mnogi drugi govore o beskraju nevidljivoga? “U razvoju znanstvene misli, jedna je činjenica postala nedvojbeno jasna: nema te zagonetke fizičkoga svijeta koja ne ukazuje na jednu višu misteriju… Čovjek ne može izbjeći nemoguću situaciju u kojoj je i sam dio svijeta koji nastoji istražiti; njegovo tijelo i ponosni mozak mozaici su koje čine iste elementarne čestice koje čine i mračne oblake međuzvjezdanog prostora«. (Lincoln Barnett u knjizi Svemir i dr. Einstein)

Einstein je, prema jednoj priči, jednom prilikom navodno ležao na kauču. Zatvorivši oči, ugledao je čovjeka koji putuje brzinom svjetla. Zahvaljujući toj intrigantnoj predodžbi, počeo je provoditi raznorazne misaone eksperimente, naoko obična zamišljanja. Već nekoliko godina poslije, međutim, stajališta cjelokupne znanstvene zajednice promijenit će se kada sama priroda potvrdi Einsteinove transcendentne vizije. Njegovi misaoni eksperimenti nagrađeni su velikim napretkom čovječanstva. Što je misaoni eksperiment? To je svojevrstan način na koji svoj um vodimo na nova mjesta, same sebe potičemo na to da stvari pogledamo drukčije.

Imelda Shanklin piše: “Kad vladaš umom, vladaš i svojim svijetom. Kada biraš misli, biraš i ishode. Vidljivi dio života proistječe iz tvojega uma, a oblikuju ga i obilježje mu daju tvoje misli, kao što novčiće oblikuju i pečate im daju mehanizmi kojima se ruda pretvara u kovani novac«. Ako, dakle, postajemo ono što mislimo, kako doći do straha koji od »nevidljivog« vodi do »vidljivog?”

Da, život nas mudro uči, djecu svete duše, emocije-ljubav, tuga, sreća, ne možemo vidjeti, a osjećamo da postoje u nama i oko nas. Baš kao što osjećamo da i On postoji u nama i oko nas. To je taj osjećaj koji bistrije vidi duhovno oko od mikroskopa i bilo kojeg znanstvenog oka. “Duh je stvaran i vječan; materija je nestvarna i prolazna. (Mary baker Eddy) Zar ima bistrijeg duhovnog oka od ljubavi? 

 

{youtube}uvXCQT1wKS0|500|400|0{/youtube}