Skip to content

Kampanja ispod krinke: Kristina Krepela, Ana Vilenica i Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanić

Glumice sa krinkom: Kristina Krepela, Ana Vilenica i Ecija Ojdanić otkrile sve o maškarama iz djetinjstva

Vrijeme karnevala najveseliji je dio godine i upravo zbog svoje posebnosti zove se ”peto godišnje doba”. Iza nas je karneval u Riu, u Veneciji ali i onaj najveći hrvatski u Rijeci. Ostaje još samo zapaliti veliku masku, popularnog fašnika ili pusta i okriviti ga za sve nedaće koje su nas snašle protekle godine. Nekima je karneval poslužio kao ideja za snimanje nove kampanje.

Poznati lanac frizerskih salona Studio Marcela u karnevalsko je šarenilo uklopio neke od svojih ambasadorica. Direktorica Jadranka Pezo odabrala je krinke za glumice Eciju Ojdanić, Kristinu Krepelu, Anu Vilenicu, kantautoricu Alku Vuicu te najljepše Hrvatice, nekadašnje missice Antoniju Gogić Bračulj, Ivanu Delač Đolo i Ninu Slamić Gudeljević, a elegantan styling potpisuje američka dizajnerica Sherri Hill.

Kristina Krepela

Na setu s modnim fotografom Danijelm Galićem naše poznate dame utjelovile su senzualne dive s mističnim maskama ispod kojih se krije nježno lice i savršeno oblikovana kosa.

Kako je bilo na snimanju pročitajte u nastavku gdje vam otkrivamo kako su sve sudionice kampanje birale svoje maske kao djevojčice, što im znači karneval i koliko u njemu uživaju.

Ecija Ojdanić se kao mala jako voljela presvlačiti i preobražavati u druge likove. ”Doba karnevala je bilo jedno od veselijih perioda godine. Maske i likovi su se smišljali mjesecima unaprijed. A, sad, kad mi je profesija ulazak u razno razne likove, doživljavam maskenbal kroz oči i veselje moje djece”, ističe glumica.

Kristina Krepela je jako voljela gledati karnevalske povorke i san joj je bio jednog dana vidjeti i onu najveću na svijetu u Riu. ”Maškare su uvijek bile nešto čemu su se svi klinci u mojem razredu veselili pa tako i ja. Maske i kostimi su uvijek bili kućne izrade pa sam tako od duhova pod plahtama,do Minney Mouse bila i ja”, priča Kristina. Mama i baka su joj uvijek pomagale složiti neki kostim pa je često nosila bakine stare haljine,torbice i rukavice,perle i lepeze. ”Baka je u tom periodu obavezno iz dana u dan pekla krafne koje mi danas jako nedostaju”, s nostalgijom se priseća.

Ana Vilenica

Ana Vilenica voli maškare radi Riječkog karnevala kao i Ivana Delač Đolo. Obje Riječanke uživaju voditi svoje dječake i gledati veliku maškaranu povorku. ”Odrastali smo s tim karnevalom. Bojala sam se krampusa, ali sam s uzbuđenjem smišljala masku kako doći najoriginalnija. Nisam nikad bila član maškarane skupine koje su na Kvarneru tradicija no voljela sam se kostimirati”, govori lijepa glumica Ana.

Antonija Gogić Bračulj

Posljednji dan karnevala je za bivšu Miss Hrvatske Antoniju Gogić bio draži čak i od Božića. ”Kuća bi mirisala po domaćim krafnama koje bi radila sa mamom i bakom. Seka i ja bi se zajedno maskirale zatim bi išle po kućama. Nisam voljela strašne maske uvijek sam ih se bojala i bježala bi od onih koji su strašno maskirani, pogotovo ako bi ih putem srela na ulici”, priča Antonija koja je i dalje vjeran posjetitelj Samoborskog fašnika. Još jedna ljepotica Nina Slamić Gudeljević kao djevojčica jako je voljela maskenbal . ”Svake godine smo imali posebne pripreme. Sudjelovali smo svi u izradi kostima , šivanju i bojanju lica . Bili smo prava mala vesela tvornica! Uvijek je bilo osmišljeno tematski i nekoliko smo puta dobili nagrade za najbolje maske . Jedna vesela i predivna uspomena”, prepričava Nina.

Alka Vuica

Pjevačica Alka Vuica pamti to mladenačko doba kao jako veselo,uz puno svirke pjesme i plesa. Obožavala je vrijeme i uvijek je s mamom isla u maškare. U Istri je običaj da se maskiraju i odrasli i obilaze kuće po selima. ”Kući bi se uvijek vraćali sa punom košarom istarskih kobasica, svježih jaja, s pršutom i fritulama. Mama je obožavala maskare i uvijek me vodila sa sobom. Imam puno slika iz djetinjtva u raznim kostimima”, s radošću se sjeća Alka. Najdraži joj je bio odlazak u Trst prije karnevala i promatranje izloga koji su vrištali od predivnih i šarenih kostima,do najluđih perika. ”Na žalost nikada nismo imali toliko novaca da kupimo kostime princeza za kojima sam svake godine ludovala, ali uz malo mašte, ja sam se na svoj način pretvarala u princeze, indijanke, Karmen, Anu 4pištolja i svašta nešto”.

Nina Slamić Gudeljević

FOTO: Danijel Galić za Studio Marcela
Hair: Studio Marcela
Dress: Sherri Hill

Ivana Delač Đolo