D. J. Trump – GREAT AGAIN: Kako podići na noge našu onemoćalu Ameriku

trump Mala

Objavljena je na hrvatskom jeziku svega par mjeseci nakon američkog reizdanja. Prvotno je izdana 2015. godine i s nazivom CRIPPLED AMERICA (Onemoćala Amerika)

trump MalaU knjizi novoizabrani američki predsjednik navodi svoju poziciju prema ilegalnim migracijama, govoreći kako velika većina imigranata dolazi u Ameriku kako bi poboljšala svoju budućnost i budućnost svoje djece. D. Trump navodi kako se neće baviti istim onim igricama koje su političari igrali desetljećima – samo pričaju, a ništa ne rade, dok interesne skupine i lobisti diktiraju kakvi zakoni trebaju biti. Odlučio je uzdrmati strukture na obje strane političkog spektra, jer “mene se ne može potkupiti”. Želi Ameriku natrag na pozornicu, želi joj vratiti slavu i blagostanje i osigurati da ih saveznici poštuju, a neprijatelji se boje

Trump priznaje da on daje hiperboličke izjave, jer “ako se bojite nešto izgovoriti, mediji će pisati o vama ili vas moliti da se pojavljujete na njihovim emisijama.” On opravdava svoju strategiju tvrdeći da je u cilju uvijek njegov poduzetnički duh jer “Kad ste zadnji put vidjeli reklamu koja visi s pizzerije govoreći: Četvrta najbolja pizza na svijetu?!”

Vrijeme je za djelovanje. Amerikanci su siti uvijek istih političara. U ovoj knjizi D. Trump iznosi obrise svoje vizije kako Americi vratiti njenu izvornu snagu i veličinu, uključujući i sljedeća pitanja:

·kako oporaviti posrnulu ekonomiju;

·kako provesti reformu zdravstva, tako da ona bude djelotvornija i troškovno učinkovitija;

·kako obnoviti vojsku i početi pobjeđivati u ratovima – umjesto da nemoćno gledaju kako njihovi neprijatelji napreduju – uz ispunjavanje obećanja danih velikim veteranima;

·kako osigurati da obrazovni sustav osigura budućoj radnoj snazi pomagala potrebna za uspjeh;

·i kako odmah vratiti radna mjesta u Ameriku i pritisnuti kompanije za proizvodnju robe unutar Amerike.

Ova je knjiga Trumpov nacrt o tome kako vratiti izvornu slavu Americi. To nije teško. Tvrdi kako im jedino treba netko s hrabrošću da kaže ono što se mora reći. Nećemo takve naći danas u Washingtonu. On je pravi čovjek za to i tvrdi kako Američko najslavnije doba tek slijedi. Toliko ima još neiskorištene snage u američkoj zemlji. Tvrdi da su bogati prirodnim izvorima i bogati ljudskom darovitošću. Uživajte u ovoj knjizi – i zajedničkim snagama učinimo Ameriku opet velikom!

Kratak sadržaj:

Predgovor: Morate vjerovati
Ponovno pobijediti
Naši „nepristrani” politički mediji
Imigracija: jaki zidovi presudni su za dobrosusjedske odnose
Vanjska politika: borba za mir
Obrazovanje: nedovoljna ocjena
Energetika: suviše uzavrela rasprava
Zdravstvena skrb nas sve čini bolesnima
Još uvijek je ekonomija presudna, blesane
Dobri momci doista mogu završiti utrku prvi
Sretan sam što sam Amerikanac
Pravo nošenja oružja
Naša se infrastruktura ruši
Vrednote
Nova pravila igre
Privođenje medija zdravom razumu
Porezni zakonik koji funkcionira
Vraćanje izvorne snage i slave Americi

Donald John Trump sama je definicija američkog uspjeha. Diplomirao je na znamenitoj Visokoj školi za financije Sveučilišta Wharton. Kao uspješan pisac, g. Trump je bio autor petnaest bestselera, uključujući Umijeće sklapanja posla, koje se smatra klasikom. G. Trump ima više od osam milijuna sljedbenika na društveni medijima i strastveno želi izliječiti Ameriku.

ISBN: 978-953-246-320-0
Izdavač: Mate d.o.o.
Opće informacije: Meki uvez, 200 str, 16,0 x 24,0 cm

POŠALJITE UPIT ZA OVAJ PROIZVOD