Skip to content

I ovogodišnje zlatne kipiće izradio je Hrvat

Employee

U noći s nedjelje na ponedjeljak 50 će zlatnih kipića otići u ruke onih najboljih prema mišljenju glasačkog tijela. A najprestižnije kipiće u filmskoj industriji izrađuje naše gore list

Dick Polich sin hrvatskih useljenika, vlasnik je i osnivač tvrtke Polich Tallix Fine Art Foundry, smještene u Rock Tavern u državi New York. Upravo Dickova tvrtka od lani ručno izrađuje kipiće u bronci, prije nego se oblože 24-karatnim zlatom. Za izradu 50 kipića koji će laureati ponijeti kući treba im oko 3 mjeseca.

Dickovi ljudi bit će u nedjelju navečer na svečanoj ceremoniji u Los Angelesu i gravirati imena dobitnika na svoje ručno izrađene kipiće.

Dickovi roditelji su se u SAD doselili početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća u Chicago, a on je rođen 1932. godine ondje.

Polich je nakon završene srednje škole završio prestižni Yale. Nakon toga služio je vojsku kao pilot u mornarici. No,kasnije je počeo raditi kao istraživač na MIT-u, gdje je i diplomirao metalurgiju.

Četiri godine kasnije otvorio je svoju prvu ljevaonicu u garaži svog prijatelja, a danas eto izrađuje najprestižnije kipiće u filmskoj industriji.Tabloid.hr

Nancy Graves and Toni Putnam

See also  Matt LeBlanc ima sve osim ljubavi