Skip to content

Splitski karneval, vjenčali se Ivan Pernar i Ava Karabatić

P H20170219038736

Ovogodišnji splitski karneval započeo je predajom ključeva grada na Pjaci i karnevalskim vjenčanjem između saborskog zastupnika Ivana Pernara i Ave Karabatić na Splitskoj Rivi

Obred krnjevalskog vjenčanja Pernara i Ave Karabatić obavljen je na pozornici na splitskoj Rivi. Krnjevalski sudac je rekao ‘mladencima’ da taj obred ne shvate neozbiljno jer ‘krnjeval je najozbiljnija neozbiljna stvar na svijetu’.

Nakon krnjevalskog vjenčanja Pernar i Karabatić su praćeni okupljenim mnoštvom i uz udaranje bubnjeva ‘krnjevalskog orkestra’ otišli na splitsku Pjacu ispred Stare gradske vijećnice u kojoj se nalazio gradonačelnik Ivu Baldasar.

Od Baldasara je zatraženo da ‘mladencima’ preda ključeve grada kako bi oni upravljali Splitom za vrijeme trajanja krnjevala do 28. veljače ove godine.

No Baldasar je kroz prozor Vijećnice poručio kako ne da ključeve grada, rekavši da želi u preostala dva mjeseca gradonačelničkog mandata učiniti poslove koje je planirao.

Do daljnjega ostajem u Banovini. Jedino me možete iznijeti iz Banovine, poručio je splitskim maškarama Baldasar.

Potom je pozvan Pernar da spriječi Baldasarovu deložaciju.

Profesore Baldasar, ne brinite, nisam Vas došao deložirati, ako koga treba deložirati, to sam onda ja, rekao je Pernar, kojeg su potom dvojica organizatora svečanosti iznijela noseći ga stepenicama Stare gradske vijećnice.

Baldasar je novinarima izjavio kako nije želio predati ključeve grada i da je pozvao Živi zid u pomoć radi sprečavanja njegove deložacije.

Ustvari, mislim da nije velika razlika između nas u Gradskom vijeću i krnjevala, to je manje-više isto i zašto bih dao ključeve, rekao je Baldasar novinarima.

Pernar je novinarima izjavio kako je u Split na krnjeval došao preuzeti vlast u tom gradu i po najljepšu ženu Avu Karabatić, ali, dodao je, bez obzira što nije dobio ključeve grada, zadovoljan je Avom Karabatić.

Lažno su mi obećali dati ključeve grada, kazao je.

Na novinarski upit što će biti njegov prvi potez na vlasti u Splitu za vrijeme trajanja krnjevala, Pernar je odgovorio da će, kada dobije ključeve grada, podijeliti novce svim Splićanima.

See also  Umjesto Nives na listi najseksi žena nogometaša objavili fotku Ive Jerković

Ava Karabatić je novinarima rekla da će za vrijeme krnjevala u Splitu biti onako kako ona naredi jer – žene moraju vladati. Hina, N1