Tina Maze predstavila autobiografiju ‘Ja, Tina’

tina

Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze predstavila je u četvrtak u Ljubljani autobiografiju pod naslovom Ja, Tina, nakon što se i definitivno oprostila od dugogodišnje uspješne karijere

Knjigu je po njenim dnevničkim bilješkama koje je pisala rukom složio sportski novinar Vito Divac s kojim se poznaje od kako je stupila na bijele staze.

Pisanje dnevnika bila je svojevrsna terapija koju mogu svim preporučiti, kazala je Maze na prezentaciji knjige koju slovenski izdavač namjerava izdati i na engleskom te njemačkom jeziku.

Pisala sam dnevnik u pripremama na natjecanja, tražđeći neke odgovore i izražavajući svoje osjećaje jer papir sve podnese i razumije a to mi je pomoglo i kad sam imala neke vrlo teške sezone, dodala je.

Knjige završava njenom mišlju da je u uspješnoj karijeri imala i mnogo sreće jer nikad nije imala tešku ozljedu koja bi je spriječila da nastavi i bude uporna u postizanju vrhunskih rezultata, kako se to događa nekim sportašima, a posebno u skijanju.

Biografski roman je “Ja, Tina” ima 291 stranicu i 36 poglavlja, ali nije prva Tinina knjiga jer je lani napisala i izdala slikovnicu s pričama za djecu pod naslovom “Tina i njena medvjeđa moć”.

Oproštajnim nastupom na Zlatnoj lisici u Mariboru ovog siječnja Tina Maze se i definitivno oprostila od skijanja, a važi za najuspješniju slovensku sportašicu svih vremena.

Šesta je skijašica u povijesti s pobjedama u svih 5 disciplina, osvojila je 15 medalja na velikim natjecanjima, među kojima su i olimpijske, a šest puta je u domovini bila proglašena najboljom sportašicom godine. HRT