Skip to content

Kazalište 21 u Sisku – Pluća i Tko nema u vugla, googla

Predstava Pluća i urbana predstava za mlade Tko nema u vugla, googla na daskama Kazališta 21 u Sisku

premijera predstavaPredstava ˝Pluća˝ u Kazalištu 21

Na daskama Kazališta 21, u srijedu 22. veljače 2017.g, zaigrat će uspješnica Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit, ˝Pluća˝ koja je osvojila nagradu publike na 9. Festivalu regionalnih kazališta Prolog.
Komad je to jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice Duncana Macmillana čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena, iscrpljivanja resursa našeg planeta, baš kao i tekst ˝Pluća˝.
U središtu pozornosti je mladi par koji odlično interpretiraju Amar Bukvić i Jadranka Đokić. Oni su obrazovani, prate aktualna društvena i politička pitanja poput porasta svjetske populacije, potrebe za pitkom vodom, globalnog zatopljenja… U svom nastojanju da u tom svijetu žive što ispravnije na izuzetno zanimljiv način pitaju se treba li na takav svijet donositi djecu. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

Urbana predstava za mlade „Tko nema u vugla, googla“ na daskama Kazališta 21

Nakon što je premijerno osvojila domaću publiku predstava Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine, ˝Tko nema u vugla, googla˝, ponovo će zaigrati na daskama Kazališta 21, u četvrtak, 23.2.2017. godine s početkom u 19,30 sati.

Možete li zamisliti kako bi izgledao vaš dan bez pametnog telefona? Bez društvenih mreža? Bez igrica? Junaku ove priče, Filipu, dogodilo se upravo to, a da dan bude jos čudniji, Filip upoznaje Hanu, vršnjakinju koja nije na niti jednoj društvenoj mreži, umjesto igrica čita knjige i nema pametni telefon nego staru “ciglu”. Što se dogodi kad se dvoje takvih vršnjaka susretne? Je li taj pametni telefon doista pametniji od nas? Odgovore donosi upravo ova urbana komedija za mlade.