U Beču otvoren najveći startup hub u CEE regiji

Design Tower Uniqa G. Menzl

Beč dobiva dva nova startup huba na ukupno 13.000 kvadratni metara. Pristup coworking prostorima bit će moguć 365 dana u godini 24 sata na dan

Na prva četiri kata bečkog Design Towera u samom srcu Beča, gdje se smjestio i prestižni hotel Sofitel, otvara se najveći startup hub u ovom dijelu Europe

Na ukupno 8000 kvadratnih metara od ovog će ljeta tamo svoj novi dom naći nekoliko stotina startupova, a fokus leži na trima inovacijskim područjima: internetu stvari, financijskim tehnologijama i medijima.

Osnivači huba pod nazivom WeXelerate nisu imali problema prilikom potrage za partnerima. U samo nekoliko mjeseci uspjeli su dobiti veliki broj partnera, a među prvim stalnim najmoprimcima i partnerima nalaze se poduzeća kao što su Speedinvest, i5invest, Blue Minds Factory, Pioneers, PASS Invest i Reiter PR.

S korporativnim partnerima UNICredit Bank Austria, Ithuba Capital AG, Kurier, T-Mobile, UNIQUA i Wüstenrot potpisana je trogodišnja suradnja na akceleratorskom programu.
Novi će startup centar biti otvoren 365 dana u godini 24 sata na dan, a cjelokupno prizemlje zgrade predviđen je kao svojevrsni javno dostupni coworking prostor.

Organizatori očekuju da će na godišnjoj razini imati oko 10.000 upita startupova iz cijelog svijeta koji će biti zainteresirani za suradnju s njima i njihovim partnerima.

Gotovo istovremeno s otvaranjem WeXeleratea u Beču će biti otvoren i Talent Garden Campus na 5000 kvadratnih metara kojim će se stvoriti fizička platforma za umrežavanje mladih startup poduzeća. Novi će kampus ponuditi za 500 coworking mjesta te dvorane za održavanje različitih događanja.

Tvrtka Talent Garden trenutačno broji 18 takvih kampusa na 6 lokacija, a cilj je uključenje dodatnih gradova te proširenje na ukupno 70.000 kvadratnih metara i 8000 članova.

Osnivači weXeleratea Anna Rauchenberger