Najava – Scena Ribnjak od 24. do 26. veljače

IOP 7059 1198x800

IOP 7059 1198x800

Scena Ribnjak – najava izvedbi za nadolazeći vikend

Petak, 24. veljače u 20 sati
Jelena Hadži-Manev
Majstor Jura – priča o jednoj djevojci
Scena Ribnjak

Subota, 25. veljače u 20 sati
Jelena Hadži-Manev
Majstor Jura – priča o jednoj djevojci
Scena Ribnjak

Nedjelja, 26. veljače u 20 sati
Miroslav Krleža
U agoniji
Scena Ribnjak

Predstava je nastala u produkciji mladog zagrebačkog kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak. Za tekst i režiju je zaslužna Jelena Hadži-Manev, a glavnu ulogu igra Marijana Matoković.
Iza imena Majstor Jura krije se djevojka koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti, od fakulteta je odustala i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske točke kako bi razveselila ljude oko sebe.

Predstava U agoniji nastala je po tekstu Miroslava Krleže kao autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića. Predstava je rezultat suradnje PUK – Putujućeg kazališta i Centra mladih Ribnjak – Scena Ribnjak.
Za scenografiju je zaslužna Petra Kriletić, kostimografiju Marita Ćopo, a autor videa je Filip Šovagović.
Igraju: Nela Kocsic kao Laura Lenbachova koja je za ovu ulogu osvojila Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji glavne ženske dramske uloge, Ozren Grabarić kao dr. Ivan Plemeniti Križovec, a Darko Stazić utjelovio je lik Baruna Lenbacha.

Osvojene nagrade – Nagrada hrvatskog glumišta Neli Kocsis za najbolju žensku ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Fabijan Šovagović Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove; Nagrada Veljko Marinčić Ozrenu Grabariću za ulogu dr. Križovca na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci; Nagrada Veljko Marinčić Neli Kocsis za ulogu Laure Lenbachove na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

Rezervacije su moguće na 01/4814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.

foto3