Cedevita osvojila četvrti Kup K. Ćosića zaredom i peti ukupno

08b392579bd

U finalu Kupa Krešimira Ćosića u Šibeniku Cedevita je pobijedila Jolly JBS sa 102:66. Ovo je za Cedevitu četvrti osvojeni Kup zaredom i ukupno peti u povijesti kluba

U finalu je momčad Veljka Mršića brzo preuzela potpunu kontrolu i utakmica je vrlo brzo otišla u jednom smjeru, a Šibenčani nisu ipak uspjeli pružiti jači otpor.

Cedevita je u finalu igrala bez ozlijeđenog Luke Babića, a u rosteru nije bio ni John Shurna, s obzirom da u Kupu u zapisniku mogu biti samo četvorica stranaca.

Za Cedevitu je Miro Bilan u finalu upisao 12 poena, osam skokova i tri asistencije, a on je ujedno i proglašen MVP-em Završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića. Ryan Boatright ubilježio je 16 poena, četiri skoka i tri asistencije, Marko Tomas 15 poena, dva skoka i dvije asistencije, Filip Krušlin 12 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Marko Arapović 10 poena i šest skokova.

Kod Jollyja su po 13 poena upisali Bruno Markulin (5 skokova) i Michaelyn Duane Scott (13 poena, 3 skoka i 2 asistencije).

Izjave nakon utakmice

Veljko Mršić (trener Cedevite): “Zadovoljan sam. Ostvarili smo ono što smo željeli. Svi su nas stavljali u ulogu favorita i pokazali smo da za nas nije problem s tim se nositi. Odigrali smo dobar turnir. Iz utakmice u utakmicu smo bili bolji, u finalu smo stvarno igrali lijepu i atraktivnu košarku i uz to smo zabilježili pobjedu. Igrali smo i s dosta mladih igrača. Možda to nitko nije primijetio, ali od četiri momčadi u polufinalu mi smo bili najmlađa momčad. Imali smo igrače koji su bili bitni u našem uspjehu, a koji su mlađi od svih ostalih.”

Miro Bilan (kapetan Cedevite i MVP Završnog turnira Kupa K. Ćosića): “Ovim putem bih čestitao vodstvu kluba, stručnom stožeru, igračima i svim ljudima koji rade oko nas na jednom zasluženom trofeju. Mislim da smo pokazali najbolju igru, uvjerljivu igru i zasluženo smo osvojili Kup.”

Marko Tomas (nisko krilo Cedevite): “Bio je to dobar turnir za nas. Osvojili smo novi trofej. Odigrali smo dobru utakmicu. Možda je šteta za hrvatsku publiku i javnost što je domaćin bio ispuhan, ali eto. Misli da smo mi tome doprinijeli jer smo odigrali dobru utakmicu od početka i na kraju zasluženo pobijedili ovolikom razlikom. Pokazali smo autoritet, pokazali smo da smo ipak za nivo-dva više od ostalih ekipa, iako moram pohvaliti Jolly što su odigrali jako dobar turnir. Zbilja im je bilo teško odigrati danas jednu utakmicu kao i jučer, a mi igramo u ovakvom ritmu tijekom cijele sezone i nama nije bio problem odigrati takvu utakmicu. Dosta smo rotirali igrače, a već za dva dana imamo novu važnu utakmicu. Sve u svemu, bio je to jako dobar turnir. Nismo se potrošili, nema ozlijeđenih igrača, to je najvažnije, i idemo dalje.” kkcedevita.hr