Skip to content

Scena Ribnjak, 17. do 19. veljače

Suma prica

Najava bogatog programa na Sceni Ribnjak

Petak, 17. 02. u 20 sati
David Mamet
Oleanna
Scena Ribnjak

Subota, 18. 02. u 11 sati
Kruna Tarle
Šuma priča
Scena Ribica

Subota, 18. 02. u 20 sati
David Mamet
Oleanna
Scena Ribnjak

Nedjelja, 19. 02. u 10:30 i 11:30 sati
Teatar Poco Loco
Ciklus “Priča mi se priča” – teatralizirano pripovijedanje bajki
Tri praščića
Scena Ribica

Nedjelja, 19. 02. u 20 sati
David Mamet
Oleanna
Scena Ribnjak

Predstava Oleanna nastala je u suradnji Putujućeg kazališta – PUK-a i Scene Ribnjak, kao autorski projekt Darka Stazića i Sare Stanić koji zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju i kostimografiju.

U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava: Vrag je u detalju! Taj detalj čini razliku u pitanju: što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici.
Cijena ulaznica je 70 kuna, a za studente, đake, nezaposlene i umirovljenike 35 kuna.

Šuma priča, lutkarska je predstava nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Kruna Tarle –art (grupa Fasade) i Centra mladih Ribnjak (Scena Ribica). Ciljano je rađena za najmlađu publiku, tako da je primjerena djeci već od nepune dvije godine nadalje. Predstava je nastala po motivima poznate pripovijetke Zlatokosa i tri medvjeda. Iako jednostavne i lako prenosivescenografije, tako da se može igrati u svakom prostoru, predstava pruža cjelovit doživljaj kazališta zbog svoje maštovite i profinjene estetike. Cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Priča mi se priča jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. Cijena ulaznica je 15 kuna. 

Rezervacije su moguće na blagajna@scenaribnjak.hr