sanja mendek

Sanja Mendek iz Marije Bistrice osvojila prvu nagradu i žirija i publike s pjesmom Lov

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, jučer je u Domu kulture u Mariji Bistrici održan 14. Recital ljubavne poezije ”Željka Boc” 2017. Na natječaj za ovogodišnji recital pristiglo je 325 pjesama od 77 autora iz cijele Hrvatske i inozemstva. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i Enes Kišević, odabrao je 59 radova od 45 pjesnika za zbornik ”Hod se nastavlja”, a po jedna pjesma od svakog autora izvedena je na samoj završnici.

Stručni sud odlučio je i o tri pohvaljene i tri nagrađene pjesme. Treću pohvalu dobila je pjesma ”Nevidljiva žena” Ivane Skuhala Karasman iz Zagreba, druga pohvala pripala je Cvijeti Grijak iz Sesveta i pjesmi ”Goli i sijedi”, a prva autorici Slavici Sarkotić iz Lekenika i pjesmi ”Jednostavna pjesma o zelenom i plavom”. Treću nagradu osvojio je Goran Gatalica iz Zagreba za pjesmu ”Možda smo se trebali više slušati”. Drugu nagradu stručni sud dodijelio je Ivi Sviben iz Zlatar Bistrice za pjesmu ”Ocean”, a dvostruka pobjednica i prema stručnom sudu i prema glasovima publike je Sanja Mendek iz Marije Bistrice sa pjesmom ”Lov”.

Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gosti bili su Elena Kleflin i Jurica Vugrek. Recital su u ime pokrovitelja Krapinsko-zagorske županije, Svetišta MBB-e i Općine Marija Bistrica pozdravili predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, kao i župnik župe sv. Andrije Laz vlč. Ivan Jakopović. Zagorje.com

sanja mendek 1