Krk – Vama glumimo u veljači uz Dame biraju i Mačka u čizmama

krk

Vama glumimo u veljači uz Dame biraju i Mačka u čizmama
Grad Krk | Sportska dvorana OŠ Fran Krsto Frankopan | 17. i 18. veljače 2017.

Nova sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. veljače 2017. godine, i to hit komedijom Dame biraju, sarajevskog Altteatra, s početkom u 19.00, nakon čega u subotu, 18. veljače, slijedi predstava za djecu Mačak u čizmama, Dječjeg kazališta Ivana B. Mažuranić iz Slavonskog Broda, čiji je početak najavljen za 11.00 sati.

Kazališna uspješnica Dame biraju, nastala prema motivima iz poznatog filmskog hita The Full Monty ili Skidajte se do kraja, donosi priču o nekolicini nezaposlenih mladića koji svoje egzistencijalne probleme pokušaju riješiti na nimalo običan način, prihvaćanjem striperskog angažmana u jednome noćnom klubu. Od suočavanja mladića s novim izazovom pa sve do kulminacije kada dvorana biva pretvorena u pravi noćni klub, mnoge komične situacije u koje neprestano upadaju protagonisti predstave publiku će sigurno natjerati na smijeh do suza. O popularnosti ove predstave redatelja Admira Glamočaka u kojoj igraju trenutno najtraženija sarajevska glumačka imena Amila Terzimehić (Nancy Abdel Sakhi), Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Dalibor Brkić (Damir Kustura) i Sanjin Arnautović, svjedoči i činjenica kako je u svega godinu dana, diljem regije, odigrana više od stotinu puta.

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavlja Mačak u čizmama, predstava koja primjenjujući rijetko korištena animatorska rješenja donosi šaljivu interpretaciju slavne basne Charlesa Perraulta o modno osviještenom mačku koji lukavošću svome gospodaru, inače mlinarevom sinu, osigurava ruku kraljeve kćeri. U ovom kazališnom komadu uzbudljivog zapleta, maštovite scenografije i poletne glazbe, čija je režija povjerena znalcu Mariju Kovaču, glume Darija Vlajnić, Anamarija Vlajnić, Bruno Brinzej i Valentina Srnojević.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati.