Skip to content

Izložba suvremenog slovenskog dizajna u drvu

drvoU utorak 14. veljače u 18 sati u ORISU – KUĆI ARHITEKTURE u Zagrebu bit će otvorena izložba pod nazivom “Drvo 25 – Izbor suvremenog slovenskog dizajna u drvu”, pokrenuta na inicijativu i uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Slovenije. Izložba okuplja radove šesnaest slovenskih arhitektonskih i dizajnerskih studija, a trajat će do 25. veljače

Zbog svoje iznimne šumovitosti u Sloveniji postoji svijest o drvu kao prirodnom resursu koji pruža brojne mogućnosti. Osim toga Slovenija je prepoznala drvo kao strateški materijal, stoga aktivno podržava izradu proizvoda od drva, čime su slovenska poduzeća uspješna i na vanjskom tržištu. Izložba Drvo25 okuplja i predstavlja upravo projekte i proizvode koji reflektiraju takvo strateško promišljanje.

Otvorenje izložbe uz stručno vodstvo i prigodni domjenak je 14.2. u 18 sati, a dva dana kasnije, 16. veljače u 18 sati, održat će se i okrugli stol na temu Slovenska arhitektura i oblikovanje u drvetu – mogućnosti za opremanje turističkih objekata i energetska obnova javnih zgrada. Sudionici tog okruglog stola bit će arhitekti Blaž Rupar (arhitektonski ured 3biro) i Robert Jonathan Loher te industrijski dizajner Janez Mashoni (studio Mashoni), a moderirat će Ivica Plavec.

Osim toga, 23. veljače od 10 do 14 sati bit će održan i poslovni susret slovenskih i hrvatskih tvrtki na temu Gradnja i opremanje hrvatskih turističkih objekata i energetska obnova javnih zgrada.

Izlagači i odabrani radovi:
SoNo Arhitekti: slovenski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO, Milano 2015.
OFIS arhitekti: Sklonište pod Skuto
Studio Miklavc: mobilna informacijska točka za Triglavski narodni park
Toni Kancilja: sustav namještaja Istra
Luka Bassanese: kolekcija Nika
TOK TOK: Martinov stol i truba
Gigodesign: dječja stolica Froc
Tak kolektiv: kredenc
Tilen Sepič: rasvjetno tijelo Eclipse
Blaž Habjanič: Toplr – drvena vješalica
Wilsonic Design: dječja igračka Gospodin krokodil na štapu
Re-generacija: prijateljski neprijatelj — Japanski dvornik i njegova primjena u djelatnosti dobivanja papira
Oloop: stvaralaštvo u zajednici
Design Studio Mashoni: Ribrand
Rinz ROS: UNI kućica za ptice
ONDU: ONDU Pinhole fotoaparati

HDD