Skip to content

Rock in Vienna i ove godine u Beč dovodi sjajne izvođače

 Rock in Vienna

Headlineri bečkog festivala su Macklemore & Ryan Lewis, Kings of Leon, Deichkind i Die Toten Hosen. Zbog velikog je interesa festival ove godine produžen na četiri dana

Treće izdanje najvećeg bečkog urbanog rock festivala „Rock in Vienna“ ove će godine održati od 2. do 5. lipnja ponovno uzdrmati tamošnji otok na Dunavu.

Headlineri festivala koji je ove godine zbog velikog interesa produžen za jedan dan su Macklemore & Ryan Lewis, Kings of Leon, Deichkind i Die Toten Hosen.

Posjetitelje bečkog festivala očekuju i nastupi bendova kao što su House of Pain, Grossstadtgeflüster, In Extremo, Clutch, Donots, Schmutzki, The Living End i Appletree.

U petak, 2. lipnja, nastupit će hip hop duo Macklemore & Ryan Lewis čija je glazbena suradnja započela 2008. godine, a prvi objavljeni album iz 2012. godine pod nazivom „The Heist“ osvojio je čak četiri Grammyja. Istog dana nastupaju i hip hop izvođač Appletree te Haus of Pain koji slave 25 godina od nastanka svoje planetarno popularne stvari “Jump around“.

Subota, 3. lipnja, rezervirana je za Kings of Leon koji će na festivalu u okviru svjetske turneje, kao i za Silbermond, Grossstadtgeflüster i Donots, dok u nedjelju, 4. lipnja nastupaju rockeri In Extremo koji su u lipnju 2016. objavili svoj dvanaesti album. Publika će u nedjelju također imati priliku vidjeti i čuti njemačke bendove Deichkind i Schmutzki. Posljednjeg dana festivala nastupaju Die Toten Hosen, Beatsteaks, Marteria, Clutch i The Living End.

Ulaznice za ovogodišnji festival već se nalaze u prodaji. Dnevne su dostupne su cijeni od 59,90 do 79,90 eura, dok se ulaznice za sva četiri festivalska dana mogu nabaviti po cijeni od 159,90 eura.

Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na: www.rockinvienna.at

See also  Bečka bolnica dobila 5G robote