Skip to content

Zagreb će ugostiti 1. hrvatski Salon pjenušavih vina

Nina Levičnik Rado Stojanovič Marija Vukelić i Jakob Štunf

Četvrtu godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20. obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj

U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik (Gajeva 1) okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Rado Stojanovič, direktor tvrtke Radostne prireditve ponosan je što je svoje višegodišnje uspješne vinske manifestacije doveo i u Zagreb u – najljepšem mogućem obliku – pjenušavom. 1. Salon pjenušavih vina potpomaže Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu koje je predstavio mag. Jakob Štunf, gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu. Zagrebački Salon su osmislile dr. Nina Levičnik, sommelierka i degustatorica, dugogodišnja suradnica u Radostnim Prireditvama i prof. Marija Vukelić koja je preuzela i zadaću PR-a 1. Salona pjenušavih vina Zagreb.

Salon počinje sa susretom “B2B” za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13 do 14 sati), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14 sati. Tijekom Salona održat će se dvije radionice:

1) Susret Hrvatske i Slovenije (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje će se održati 3.2. u Ljubljani, moderatori: Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist)

2) Susret Champagne i Franciacorte (po dva pjenušava vina iz svake regije: moderatori Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016., Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog)

Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić. Tijekom Salona, glazbom će dignuti atmosferu glazbeni sastav L’Abeille. Nakon završetka priredbe, u 19 sati organizatori pozivaju sve posjetitelje na “After Party” na obližnjem “Neboderu” u organizaciji Zagreb 360.

Nina Levičnik Rado Stojanovič Marija Vukelić i Jakob Štunf