Najava samostalne izložbe Stjepana Perkovića u Europskom domu Zagreb

U petak, 10. veljače, u 19 sati u Europskom domu u Zagrebu (Jurišićeva 1/1) otvara se samostalna izložba slika Stjepana Perkovića

Pozivnica za izlozbuIzložbu organiziraju Europski dom Zagreb i HDLU Zagreb, a otvoriti će je Renata Bacic i Krešimira Gojanović. Na izložbi će nastupiti i Zvonimir Perković s violončelom, uz klavirsku pratnju. Izložba se može pogledati do 9. ozujka 2017. godine.

Stjepan Perković rođen je 1974. u Vitezu, BiH. Školovao se u Zagrebu. Slikanjem i pisanjem počeo se baviti 1992. u želji da izrazi duh koji ga pokreće iznutra. Objavio je zbirku poezije ”Otisci dubine”, koju je ujedno i ilustrirao, te je ilustrirao sedam knjiga drugih autora – šest zbirki poezije i naslovnicu jednog romana. Član je međunarodne Udruge slikara koji slikaju ustima i nogama. Diplomirao je slikarstvo na Slobodnoj umjetničkoj akademiji u klasi profesora Donalda Halla u Splitu, te je sudjelovao u trogodišnjoj slikarskoj radionici, koju je vodio profesor Carmelo Puzzolo. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, sudionik je mnogih likovnih kolonija i radionica, a vodio je i likovno-terapeutske radionice za djecu sa posebnim potrebama, što čini i danas za djecu u vrtićima i osnovnim školama. Član je HDLU Zagreb od 2015. godine. Živi i radi u Zagrebu.