Preminuo Dubravko Lepej: Zlarin, 1947. – Zagreb, 2017.

lepej 1

26. siječnja 2017. godine, nakon duge i teške bolesti preminuo slikar i pedagog prof. Dubravko Lepej. Pokop Dubravka Lepeja biti će u utorak, u 12.50 sati na zagrebačkom krematoriju

lepejdubravkoDubravko Lepej rođen je u Zlarinu 1947. godine. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu kod M. Veže, J. Poljana i V. S. Glihe, zatim u Rijeci na odjelu za likovnu umjetnost specijalizirao je slikarstvo 1985. godine. Osim slikarstvom bavi se metodikom likovnog oblikovanja.

Godine 1989. imenovan je mentorom metodike likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Mentor je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suradnik je i učitelj savjetnik za likovnu kulturu u Ministarstvu za prosvjetu i šport. Zamjenik je voditelja Povjerenstva za likovnu kulturu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH. Voditelj je Stručnog vijeća za Grad Zagreb, te je član  Koordinacije umjetničkog područja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Dubravko Lepej djeluje kao mentor savjetnik za likovnu kulturu Zavoda za prosvjetno-pedagošku službu. Vodi slikarske tečajeve u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Vodi likovne radionice (Link 1Link 2) Radi kao likovni pedagog u osnovnoj školi “Matko Laginja” u Zagrebu.

Autor je nekoliko TV misija obrazovnog programa iz likovne kulture.  Za televizijsku emisiju “PAPIR, BOJA, KIST i RAT”, koju Dubravko Lepej potpisuje kao scenarist (režija: Mira Wolf, urednica: Vesna Klarić), HRT je 1993. godine u Švicarskoj dobila međunarodno priznanje.

lepej