Filharmonijski bal u petak, 30. prosinca

Zagrebačka filharmonija blagdanski prosinac i 2016. godinu u dvorani Lisinski, zaokružit će Filharmonijskim balom, tradicionalnim koncertom u maniri bečkih novogodišnjih koncerata

FilharmonijskiBal 2017Filharmonijski bal održat će se u petak, 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20:30 sati. Ovim tradicionalnim novogodišnjim koncertom ili kako ga vole nazivati „dočekom prije dočeka“, ravnat će ugledni dirigent Leopold Hager uz nastup sopranistice Lidije Horvat-Dunjko i tenora Miljenka Đurana. Iskusni maestro Hager rođen i odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte. Nakon koncerta, posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorje dvorane Lisinski gdje će ih uz evergreene i poznate melodije zabavljati ansambl Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

U maniri bečkih novogodišnjih koncerata – prisustvujte onom zagrebačkom, u zagrebačkom hramu glazbe – dvorani Lisinski. Uz zvuke Valcera cvijeća iz bajkovitog Orašara, Straussovog „Lijepog plavog Dunava“, polki i koračnica tako karakterističnih za novogodšnje koncerte, na najbolji mogući način oprostite se s 2016. godinom i uplovite u novu 2017.

Na koncertu će biti dodijeljena Nagrada Mladi glazbenik godine koju Zagrebačka filharmonija dodjeljuje mladim glazbenicima za izvrsna dostignuća u protekloj godini.

Orkestar, meastro Leopold Hager, i novogodišnje melodije – arije, polke i valceri čekaju na Vas!