Stranice posvećene Bilosniću

U međunarodnom časopisu Orizont Literar Contemporan u Rumunjskoj već treći broj za redom

1 Bilosnić s rumunjskim književnicima Danielom Dragomirescu i Monicom Manolachi

Poslije listopadske promocije zbirke pjesama „Tigar / Tigrul“ Tomislava Marijana Bilosnića u Bukureštu, u rumunjskim navinama Obiectiv pojavio se tekst pod naslovom „Dani hrvatske kulture u Rumunjskoj“ objavljen na cijeloj stranici novina. Bilosnićeva Tigra na rumunjskom i španjolskom jeziku pogovorom su popratili pjesnik i akademik Alfredo Pérez Alencart, kao urednik zbirke poznati rumunjski pjesnik Daniel Dragomirescu

Međunarodni časopis Orizont literar contemporan, koji se tiska na više jezika, a izlazi u Rumunjskoj, već treći broj za redom posvećuje svoje stranice Bilosnićevu stvaralaštvu. Najprije je objavljena poema „Molitva sv. Franji“, iz Bilosnićeve zbirke pjesama „Molitve“ za koju je ovaj autor dobio Nagradu „Tin Ujević“.

2 Želja Lovrenčić i T M Bilosnić na predstavljanju Tigra u Rumunjskoj

Potom je u narednom broju časopisa (br.55.) objavljeno više priloga o gostovanju Tomislava Marijana Bilosnića i Željke Lovrenčić u Rumunjskoj, a slični su prilozi objavljeni i u španjolskom dnevniku Salamanca al Día. Vijest o predstavljanju „Tigra“ u Rumunjskoj objavljena je i u Čileu.
U najnovijem broju časopisa (br. 56.) Orizont Literar Contemporan na rumunjskom i španjolskom jeziku pojavila se posebna recenzija o zbirci „Tigar“ na rumunjskom jeziku. O poetici Tigra kao Edenskom prostoru i Dionizijevskoj misteriji, piše ugledna rumunjska pjesnikinja i kritičarka Tatiana Radulescu.

Svjetski poznata Biblioteka Universalis “Orizont literar contemporan” u Rumunjskoj, u narednoj godini najavljuje nova izdanja Bilosnićeva pjesništva.

3 Bilosnić na stranicama časopisa Orizont literar contemporan

4 Faksimil stranice novine Objectiv

7 Orizont Literar Contemporan o Bilosnićevu Tigru