“Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu žele vam RESNER/GRIMANI”

U organizaciji s HULU-om Split u Salonu Galić od 14. do 28. 12., a i na drugim gradskim površinama do 7.1.2017. umjetnici Andrea Resner i Petar Grimani realizirati će projekt “Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu žele vam RESNER/GRIMANI”

resner grimaniUmjetnički tim RESNER/GRIMANI predstavlja se radovima nastalim u protekle dvije godine, a izložba je podjeljena u dva dijela.
Naime prvi tjedan izložbe umjetnici će aktivno i javno raditi na postavljanju izložbe uz popratni program kao što su prezentacije, okrugli stolovi i performansi . A u drugom dijelu imat ćemo priliku vidjeti crteže, slike , instalacije, fotografije i videa.

Drugi dio obilježit će se svečanim otvaranjem 21. 12. u 20:00 sati.

18.12. obilježiti će se međunarodni dan migranata i za ovu priliku ugostit ćemo Aruwa glazbenika iz Damaska koji trenutno boravi u Zagrebu i traži azil u Hrvatskoj zbog rata u Siriji. Njemu će se pridružiti i glazbenici iz Splita, a bit će i prezentacija Okusa doma, zadruge koja promovira Afričku kuhinju. Ovaj se događaj organizira u suradnji sa inicijativom udruga Dobri domaćini, te ćemo imati priliku vidjeti i premijeru spota “Ivo se šeće” grupe Kries koja ovu pjesmu i novi album nudi na platformi za donacije. Prikupljena sredstva idu za djecu bez roditelja, beskućnike i izbjeglice koje se žele kreativno izražavati.

24. 12. na Badnjak, Andrea Resner, zajedno s umjetnicama Nerom Miočić i Brunom Radeljom, će pripremati jela od donirane hrane i dijeliti ih posjetiteljima.