Skip to content

Više od 400 pjevača na 2. Susretu školskih zborova

sesvete50

Više od 400 izvođača nastupit će u dvorani Gimnazije Sesvete na 2. Susretu školskih zborova koji će se održati u petak 9. prosinca s početkom u 18 sati

susret plakatKoncert zborova osnovnih i srednjih škola manifestacija je organizirana u suradnji Gimnazije Sesvete, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za glazbu Zagreb. Cilj Susreta je razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja. Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe dobit će priliku javno prezentirati svoj rad te će im na taj način biti omogućeno procijeniti svoje muziciranje u odnosu na druge zborove.

Na koncertu će nastupiti 9 školskih zborova – Pjevački zbor Gimnazije Sesvete, Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije, Zbor Gimnazije fra Dominika Mandića (Široki Brijeg), Djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica, Zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Zbor Srednje glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka, Dječji zbor Osnovne škole Izidora Kršnjavoga, Zbor Osnovne škole Sesvetski Kraljevec, Mali zbor Osnovne škole bana Josipa Jelačića i Dječja tamburaška sekcija KUD-a Klas – te Orkestar SO DO. Ulaz na koncert je besplatan.

Koncert školskih zborova dio je Festivala glazbe u sklopu kojeg je početkom studenoga održan Festival i Natjecanje pjevačkih zborova, a manifestacija će završiti koncertom u povodu Svjetskog dana zborskog pjevanja, u nedjelju 11. prosinca u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Na koncertu koji počinje u 12 sati nastupit će najmlađi izvođači – Dječji zbor Zagrebački anđeli, Dječji zbor Kikići, Zbor GŠ Dugo Selo i Zbor OŠ Slavka Kolara. Ulaz na koncert je slobodan.

See also  Ivan Grobenski u novom izdanju projekta Moonlight Sessions