Bogata koncertna godina u Beču

KISS presented by Mind Over Matter

2017. godina u Beč dovodi velike glazbene zvijezde

Proljeće i ljeto 2017. godine rezervirani su u Beču za najbolje koncerte pop i rock glazbenika. Bečki će gradski stadion Ernst Happel 11. lipnja ugostiti poznati britanskom bend Coldplay, a mjesec dana kasnije, 10. srpnja 2017., tamo će nastupiti slavni Guns N’ Roses predvođeni Axlom Roseom. Najpopularniji izvođač iz generacije boy bendova 1990-ih Robbie Williams svoj će bečki koncert u sklopu turneje “Heavy Entertainment Show” održati 26. kolovoza na istom stadionu.

U lipnju, točnije 5. lipnja, će se na Dunavskom otoku (Donauinsel) održati treće izdanje festivala „Rock in Vienna“ koji je prethodnih godina okupio zvijezde kao što su Metallica, Rammstein, Faith No More, Muse i Iron Maiden. Organizatori su za sada otkrili samo jednog headlinera i to najslavniji njemački punk bend „Die Toten Hosen“.

U najvećoj bečkoj koncertnoj dvorani „Wiener Stadthalle“ koncerte će 2017. između ostalog održati i Bonnie Tyler (9. travnja), virtuoz na violini David Garrett (27. travnja), KISS (21. svibnja), Bryan Ferry (30. svibnja), američki pjevač Bruno Mars (3. lipnja) i jedan od najpopularnijih soul pjevača njemačkog govornog područja Xavier Naidoo (4. prosinca).

Beč se u posljednjih nekoliko godina profilirao i kao sve jače središte mjuzikla i glazbene show produkcije pa tako Wiener Stadthalle u narednoj godini najavljuje i spektakle Holiday On Ice i Apassionata – Cinema of Dreams, mjuzikl pod nazivom „Simply the Best“ posvećen Tini Turner i mjuzikl Falco.