Skip to content

Bečki Novogodišnji koncert pod ravnanjem maestra Dudamela

Wiener Philharmoniker c Terry Linke DSC 6025v

Rezervacije ulaznica za koncertno izdanje 2017./2018. već od 2. siječnja 2017.

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije smatra se najpoznatijim novogodišnjim koncertom u cijelom svijetu. Prvi je bečki Novogodišnji koncert održan 31. prosinca 1939. godine, a njegov je program od samog početka posvećen djelima dinastije Strauss – Johann Strauss (otac), Johann Strauss (sin), Eduard Strauss i Josef Strauss. Već se tradicionalno svake godine održava u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina, a od 1959. godine se televizijskim putem prenosi uživo u preko devedeset zemalja svijeta, pa tako i na hrvatskoj televiziji.

Ovogodišnjim izdanjem Novogodišnjeg koncerta koji će uživo pratiti nekoliko milijuna gledatelja diljem svijeta ravnat će slavni Gustavo Dudamel , a na repertoaru će se pored tradicionalnog izvođenja dijela dinastije Strauss naći i skladbe Franza Lehára, Èmilea Waldteufela, Franza von Suppé, Carla Michaela Ziehrera i Otta Nicolaija.

Ulaznice za najpoznatiji novogodišnji koncert zbog velikog se interesa početkom svake godine dodjeljuju putem ždrijeba, pa će se tako i ulaznice za Novogodišnji koncert 2017./2018. moći naručiti već od 2. siječnja do 29. veljače iduće godine.