Skip to content

Zadarski glazbeni pupoljci uz Zadarski komorni orkestar

U ponedjeljak 21. studenog nastavlja se Koncertna sezona Zadar i to prvim koncertom Zadarskog komornog orkestra. No ovaj koncert bit će nešto neobičniji nego inače

ZKOU povodu Dana grada Zadra zadarskim će gudačima dirigirati mladi zadarski dirigenti, a kao solisti nastupit će također zadarski glazbenici mlađe generacije

Zadarski glazbeni pupoljci, kako su najavljeni u samom nazivu koncerta, svi odreda su bivši učenici zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa i sadašnji ili bivši studenti Muzičke akademije u Zagrebu. To su Lovro Dobrijević, student 5. godine dirigiranja u klasi prof. Mladena Tarbuka, Barbara Kajin, studentica 4. godine dirigiranja u klasi istog profesora, Ivan Andrijević, student 5. godine klarineta u klasi prof. Milka Pravdića te violončelistica Paola Bralić koja je upravo ove godine diplomirala u klasi prof. Krešimira Lazara.

Lovro Dobrijević ravnat će izvedbom Mozartovog Divertimenta u B – duru te Introdukcijom, temom i varijacijama Gioachina Rossinija u kojima će solist biti Ivan Andrijević. Barbara Kajin dirigirat će drugim dijelom programa kada će se izvesti Antički plesovi i arije Ottorina Respighija i Andante cantabile Petra Iljiča Čajkovskog u kojemu će se kao solistica istaknuti Paola Bralić.

Svi mladi Zadrani koji će sudjelovati u realizaciji ovog koncerta nagrađivani su više puta te su svojim radom i kvalitetama izmamili pohvale nastavnika, sveučilišnih profesora i publike. Ovaj koncert bit će njihov debi sa Zadarskim komornim orkestrom i zaslužena prilika za nastup s glazbenicima i to u svečanoj prilici u povodu proslave Dana grada Zadra.

Ponedjeljak, 21. studenog 2016.
Ciklus ZKO
Svečana dvorana Sveučilišta, 20:00 h

Zadarski glazbeni pupoljci
Koncert u povodu Dana grada Zadra

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

Paola BRALIĆ, violončelo
Ivan ANDRIJEVIĆ, klarinet

Lovro DOBRIJEVIĆ, dirigent
Barbara KAJIN, dirigentica

mala retrospektiva

D'Oltajmers - Dobrodošli u novi svijet

D'Oltajmers - Dobrodošli u novi svijet Glazba i tekst: Darko ČakanićAranžman...
11th Mar 2023

Apocalipstick - Ivan Grobenski objavio novi album

Ivan Grobenski objavio je četvrti studijski album na kojem se nalazi 9 pjesama ...
18th Oct 2022