konferencija1

Besplatno klizalište, božićni sajam, više od dvadeset koncerata te brojni sadržaji za sve uzraste obilježit će prvo izdanje manifestacije Advent Poreč, kojeg su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo najavili dogradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera: Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere i Dean Krizmanić iz Plave lagune

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. godine, dok će porečko besplatno klizalište ostati otvoreno do 15. siječnja.

– Osluškujući želje naših sugrađana, Grad Poreč-Parenzo, zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora, ove godine organizira pravi advent u našem gradu, koji će Porečanima i svim gostima donijeti autentičnu adventsku atmosferu. Kroz bogat program i svakodnevne aktivnosti, Grad će, zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurati besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje, rekao je Peršurić. – Odabrali smo predivnu lokaciju Trga Matije Gupca u starogradskoj jezgri kako bismo vratili Porečane u najljepši dio grada, u kojem će doživljaj Adventa biti potpun.

Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte Night Expressa, Gustafa, Detoura i brojnih drugih, te vikend događanja s besplatnim degustacijama slastica, vina i ulja, posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređen photopoint i još mnogo toga.

– Uz to što će sva događanja tijekom adventa biti besplatna, osigurali smo i promotivne cijene hrane, pića i slastica, ali i vlakić od Velikog gradskog parkirališta do Adventa Poreč, zaključio je Peršurić.

Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri rekla je kako je Valamaru veliko zadovoljstvo biti dijelom tima koji prvi puta u Poreču pokreće i organizira jednu od zasigurno najljepših manifestacija po uzoru na brojne europske gradove – Advent u Poreču, dodavši kako su sigurni da će naš Advent svojim bogatim sadržajem, koji je u potpunosti besplatan, privući ne samo građane Poreča, već i velik dio gostiju.
-Kao kompanija koja ima aktivnu ulogu u podršci i pokretanju razvoja kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude, kao i uključenosti u život lokalne zajednice, Valamar s posebnim veseljem tijekom trajanja ovog eventa na raspolaganje stavlja svoje kapacitete i maksimalno se uključujemo u organizaciju kako bismo našem Poreču i njegovim gostima pružili istinski, pravi doživljaj Adventa, rekla je Ilečić Arklinić. Napomenula je i kako će Valamar svojim gostima otvoriti vrata tri hotela (Riviera, Crystal i Diamant).

Velika novost je što će se tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ove godine održati u bajkovitoj Villi Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke, od 14. do 22. prosinca, poklon paketiće i kazališne predstave na dar dobit će čak 1400 porečke djece.

– Za one malo veće pripremili smo i besplatne koncerte renomiranih domaćih izvođača, dok će se obitelji zasigurno odlično provoditi uz dječje predstave i Adventski cirkus na otvorenome. Cijeli program koncentriran je na Trg Matije Gupca koji će biti prigodno dekoriran, a u planu je i prigodna ugostiteljska ponuda kao i ponuda suvenira, zaključila je Ilečić Arklinić.

Dean Krizmanić, voditelj projekata u Plavoj laguni, najavio je kako njihova kompanija priprema jednu od glavnih atrakcija Adventa – besplatno klizalište. Tako će u periodu od 6. prosinca, odnosno od dana Sv. Nikole pa sve do konca zimskih praznika, 15., siječnja, svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme.

Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 h, 25.12. od 12 do 21 h, 31.12. od 10 do 18 h, 01.01. od 12 do 21 h.

– Osim klizanja, za dodatnu zabavu na ledu osmislili smo raznovrsne programe za sve uzraste – disco partyje, zabavne animacije i ples pa čak i hokej na ledu. Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Posebno pozivamo i sve one koji dosad nisu imali priliku isprobati klizanje na ledu jer ih u Poreču očekuje i besplatna škola klizanja., zaključio je Krizmanić.

Partneri su Adventa Poreč Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Društvo invalida, kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec

Park advent

6/12
UTORAK
10:00 // PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ
PREDSTAVA “CRVENKAPICA”
predstava ”Crvenkapica” u izvedbi teatra Naranča te dolazak Sv.Nikole u 10:45 – ulaz besplatan
11:30 // TRG MATIJE GUPCA
OTVORENJE ADVENTA
Dolazak Svetog Nikole na klizalište

16:00-19:00 // GRADSKA KNJIŽNICA
RADIONICA BOŽIĆNOG DEKORA U TIFFANY TEHNICI
Advent u Gradskoj knjižnici Poreč otvaramo radionicom božićnog dekora u tiffany tehnici pod stručnim vodstvom Danka i Željke Wylupek iz riječkog Ateliera Vilupek. Na našoj radionici predstavit će nam izradu božićnih ukrasa u tiffany tehnici te pomoći našim korisnicima da savladaju ovu unikatnu metodu izrade dekora.
S obzirom da je broj polaznika ograničen molimo sudionike da svoje sudjelovanje najave na broj telefona 434-196 najkasnije do 5.12.2016. godine.

18:00 // TRG MATIJE GUPCA
BAREDINESAURI, koncert

7/12
SRIJEDA
12:00 // GRADSKA KNJIŽNICA
OTVORENJE UREDA DJEDA MRAZA
Ured Djeda Mraza otvara se na prvom katu dječjeg odjela Gradske knjižnice Poreč. Radno vrijeme je ponedjeljkom i petkom od 12.00-19.00 sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom od 8.00-12.00 sati. Sva djeca moći će napisati i predati pisma za Djeda Mraza sa svojim željama, koja će mu naposljetku biti i uručena.

13:00-14:00 // GRADSKA KNJIŽNICA // ODJEL ZA MLADE
KAVA U 2: predavanje ”Božić i božićni običaji u Istri”
Pozivamo Vas na zanimljivo i poučno predavanje etnologinje dr. sc. Ivone Orlić „Božić i božićni običaji u Istri“ koje će se održati u sklopu ciklusa radionica za mlade Kava u 2.

19:00 // CENTAR ZA MLADE
Korado Korlević, predavanja: Projekt SETI – potraga za inteligentnim životom?

8/12
ČETVRTAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
ALFA TIME BAND, koncert

9/12
PETAK
17:00-18:00 // GRADSKA KNJIŽNICA // ODJEL ZA DJECU
PETKOM U PET, kreativna radionica za djecu ”Knjižnično novo ruho”
Pozivamo vas na kreativnu radionicu iz ciklusa Petkom u pet koja započinje čitanjem prigodne priče o prijateljstvu Jedna božićna noć, a nastavlja se izradom ukrasa, snjegovića od papirnatih tanjura, sobova i božićnih jelki od kartona, pahulja od sjajnog papira i kuglica s kojima će, naposljetku, polaznici radionice zajednički okititi i dati novo ruho knjižnici.

17:30 // PARK MATIJE GUPCA
DJEČJA PREDSTAVA: Graškolino
Bajka pod nazivom “Graškolino” oblikovana je i osmišljena prema izvornoj bajci Hansa Christiana Andersena “Princeza na zrnu graška” obrađena prema tekstu Dejana Gotala. Uz predstavu razveselit će vas i doček Bake i Djeda Mraza te podjela slatkiša za svu djecu!

20:00 // PARK MATIJE GUPCA
DETOUR, koncert

10/12
SUBOTA

10:00 – 12:00 // PARK MATIJE GUPCA
SLATKO JUTRO
besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica u organizaciji Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić.

17:30 // PARK MATIJE GUPCA
ADVENTSKI CIRKUS
Hodači na štulama koji sviraju dječje i božične pjesmice i žongleri, radionice izrade balona te igraonica s velikim lutkama Djeda i Bake Mraz!
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
ROOMORS, koncert

11/12
NEDJELJA
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
SUMMERTIME ACOUSTIC, koncert

12/12
PONEDJELJAK

17:00-18:20 // GRADSKA KNJIŽNICA
MALO KINO: projekcija crtića Tomica & prijatelji
Malo kino Gradske knjižnice Poreč poziva vas da nam se pridružite na projekciji sinkroniziranog dječjeg crtića Tomica & prijatelji o nestalim božićnim ukrasima, velikoj zabuni i nestaloj božićnoj pošiljci. Pogledajmo zajedno kako će božićno jutro ipak biti spašeno iznenadnim darovima iz spremišta Tidmoutha.

19:00// PARK MATIJE GUPCA
KVIZ NA OTVORENOM

13/12
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJ GIANCARLO

POREČKA BAJKA ZA 1400 DJECE
14/12

22/12
14.12. // 11:30 // TRG MATIJE GUPCA
DOČEK DJEDA MRAZA

14.-16.12. // ŠKOLE
PODJELA PAKETA ŠKOLARCIMA

19.-22.12. // VILLA POLESINI
PODJELA PAKETA VRTIĆKOJ DJECI

19.-22.12. // POUP
PLESNE PREDSTAVE

14/12
SRIJEDA
13:00-14:00 // GRADSKA KNJIŽNICA // ODJEL ZA MLADE
KAVA U 2: radionica izrade božićnih ukrasa ”Ususret Božiću”
Gradska knjižnica Poreč poziva Vas na kreativnu radionicu koja će se održati u sklopu ciklusa radionica za mlade Kava u 2, a sve u duhu Božića i božićnih blagdana. Radionicu vodi Sanja Matošević, dugogodišnja neumorna aktivistica koja promiče kulturne vrijednosti mjesta iz kojeg potječe, Svetog Lovreča, ali i zaljubljenica u kreativne rukotvorine.

19:00 // CENTAR ZA MLADE
Davor Šišović, predavanja: ”Istra kao zavičaj nadnaravnih bića”

15/12
ČETVRTAK
20:00 // PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ
plesna predstava ”TI”
Plesna predstava TI nastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Kroz dojmljiv plesni duet pred publikom se odvija intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju interpretira glumac Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu.

16/12
PETAK
17:00-18:00 // GRADSKA KNJIŽNICA // ODJEL ZA DJECU
PETKOM U PET, kreativna radionica za djecu ”Kapice Djeda Mraza”
Pozivamo vas na kreativnu radionicu iz ciklusa Petkom u pet uz čitanje prigodne priče Badnja noć i zabavnu izradu kapica Djeda Mraza. Svako dijete izrađenu kapicu ukrasit će po vlastitim željama šljokicama, markerima i ostalim ukrasima.
17:30 // PARK MATIJE GUPCA
DJEČJA PREDSTAVA:
Princeza žabarica
Bajka pod nazivom “Princeza žabarica” preoblikovana je i osmišljena prema izvornoj bajci braće Grimm “Kraljević žabac”.
19:00 // PARK MATIJE GUPCA
RETRO PARTY, by SKI LIFT

KUGLANA DOM OBRTNIKA
BOŽIĆNI TURNIR U KUGLANJU
ORGANIZATOR: ŽKK Istra Poreč

17/12
SUBOTA
10:00-12:00 // PARK MATIJE GUPCA
Z BALOTON U BOŽIĆ
prigodan program SŠ Mate Balote Poreč uz degustaciju vina i ulja

17:00 // CENTAR ZA MLADE
Izrada božićnih ukrasa “Božićne recikliracije”
Udruga Garažno društvo. Voditeljice: Karmen Vučetić i Danijela Frljić Miloš

17:30 // PARK MATIJE GUPCA
ADVENTSKI CIRKUS
Hodači na štulama koji sviraju dječje i božične pjesmice i žongleri, radionice izrade balona te igraonica s velikim lutkama Djeda i Bake Mraz!
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
CIRKUS, koncert

17/12

18/12
SUBOTA
NEDJELJA
ŽATIKA, VELI JOŽE
18. BOŽIĆNI RUKOMETNI TURNIR
Organizator: Rukometni klub Poreč

18/12
NEDJELJA
CENTAR ZA MLADE
ZIMSKI SECOND HAND
RAZMJENA ZIMSKE SPORTSKE OPREME!
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
FARABUTI BAND, koncert

19/12
PONEDJELJAK

17:00-18:20 // GRADSKA KNJIŽNICA
MALO KINO: projekcija crtića Spašavanje Djeda Mraza
Malo kino Gradske knjižnice Poreč poziva vas na projekciju animirane bajke o malom sobu koji je odlučio spasiti Božić nakon što je Djedu Mrazu ukraden stroj pomoću kojeg putuje kroz vrijeme i u jednoj noći dostavi djeci poklone.

20/12
UTORAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJ GIANCARLO

21/12
SRIJEDA
13:00-14:00 // GRADSKA KNJIŽNICA // ODJEL ZA MLADE
KAVA U 2: projekcija dokumentarnog filma „Arktik: Život na rubu“
Gradska knjižnica Poreč vas poziva na projekciju dokumentarnog filma „Arktik: život na rubu“ koja će se održati u sklopu ciklusa radionica Kava u 2. Pogledajte tko je najopasniji lovac ovih ledenih krajeva, kako životinje preživljavaju ledene arktičke vode te zašto je Arktik opasno i dramatično mjesto na kojem se životinje bore za vlastiti opstanak.
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
BLUES BRAJDERS, koncert

19:00 // CENTAR ZA MLADE
Bojan Horvat, redavanje: Porečka povijest
22/12
ČETVRTAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
GORDAN GREGUROVIĆ, koncert

20:00 // PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ
BOŽIĆNI KONCERT GOSPEL: TRIUMPHANT DELEGATION GOSPEL SINGERS (USA)

23/12
PETAK
17:00-18:00 // GRADSKA KNJIŽNICA
PETKOM U PET, kreativna radionica za djecu ”Snježna mećava”
Pozivamo vas na kreativnu radionicu iz ciklusa Petkom u pet koja će započeti pričom Vilinski trik. Nadahnuti pričom o o dobroj vili koja je spasila snjegoviće od otapanja, saznat ćemo kako su nastale prve snježne kugle, a potom izraditi i svoje snježne kugle punjene snijegom. Ukrasit ćemo ih šljokicama i zvjezdicama, iznutra zalijepiti snjegovića, napuniti vodom, protresti i uživati u snježnoj mećavi.

17:30 // PARK MATIJE GUPCA
DJEČJA PREDSTAVA: Dobri slavuj
“Dobri slavuj” najnovija predstava u produkciji Udruge Birikina 2016. koja će premjerno biti izvedena 18.11.2016. Bajka je zapravo preoblikovana priča Hansa Christiana Andersena “Carev slavuj”. Priča ima jasnu poruku a to je da “nijedna igračka ne može zamjeniti pravo prijateljstvo”, namjenjena je djeci predškolske i školske dobi.
19:00 // PARK MATIJE GUPCA
DEAN KOTIGA: KVIZ NA OTVORENOM

21:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJ LUKA MONTECCHI

24/12
SUBOTA
10:00 // PARK MATIJE GUPCA
BADNJE JUTRO
tradicionalno druženje gradonačelnika s građanima uz besplatne srdele, bakalar i piće / koncert Baredinesauri
17:30 // PARK MATIJE GUPCA
ADVENTSKI CIRKUS
Hodači na štulama koji sviraju dječje i božične pjesmice i žongleri, radionice izrade balona te igraonica s velikim lutkama Djeda i Bake Mraz!
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
FEBRA, koncert

26/12
PONEDJELJAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
GRUPA LEONE (TEDDY LION), koncert

26/12

29/12
PONEDJELJAK
ČETVRTAK
ŽATIKA, VELI JOŽE, INTERSPORT CENTAR, DVORANA HOTELA DIAMANT
13. BOŽIĆNI TURNIR U KOŠARCI
ORGANIZATORI: Melita sport d.o.o., Škola košarke „Brod“
SUORGANIZATORI: Valamar Riviera d.d., Laguna Poreč d.d.

27/12
UTORAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJ GIANCARLO

28/12
SRIJEDA
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
FARABUTI BAND, koncert

29/12
ČETVRTAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
VISON BAND, koncert

30/12
PETAK
17:00-18:00 // GRADSKA KNJIŽNICA
PETKOM U PET, kreativna radionica za djecu ”Novogodišnje želje”
U posljednjoj ovogodišnjoj radionici iz ciklusa Petkom u pet prisjetit ćemo se svih veselih i zabavnih trenutaka koji su obilježili ovu godinu, te smisliti što priželjkujemo u novoj godini. Pročitat ćemo slikovnicu Prutimir, i za kraj, izradit ćemo trodimenzionalne novogodišnje čestitke i napuniti ih najljepšim željama za svoje najdraže.
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE DRUŠTVA INVALIDA POREČ

19:00 // PARK MATIJE GUPCA
PROLETERI, koncert

31/12
SUBOTA
12:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJEČJA NOVA GODINA
Teatar Naranča

1/1
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
THE NIGHT EXPRESS, koncert
2/1
PONEDJELJAK
17:00-18:30 // GRADSKA KNJIŽNICA
MALO KINO: projekcija crtića Snježno kraljevstvo
Malo kino Gradske knjižnice Poreč poziva vas na projekciju popularnog crtića Snježno kraljevstvo i uživanje u avanturama kraljice Else i princeze Anne. Saznajte zašto je kraljevstvo Arandelle zaleđeno i može li se spriječiti vječna zima. U pustolovinama pridružit će im se snjegović Olaf, sob Sven, Kristoff, Hans i dražesni trolovi.

3/1
UTORAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
F&S BAND, koncert

5/1
ČETVRTAK
18:00 // PARK MATIJE GUPCA
DJ GIANCARLO

6/1
PETAK
17:30 // PARK MATIJE GUPCA
DJEČJA PREDSTAVA: Beffana
Beffana kao istarska (zaboravljena) tradicija koju ćemo djeci ispričati na zanimljiv i duhovit način!
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
GUSTAFI, koncert

7/1
SUBOTA

17:30 // PARK MATIJE GUPCA
ADVENTSKI CIRKUS
Hodači na štulama koji sviraju dječje i božične pjesmice i žongleri, radionice izrade balona te igraonica s velikim lutkama Djeda i Bake Mraz!
20:00 // PARK MATIJE GUPCA
THE BLONDES, koncert

8/1
NEDJELJA
Svečano zatvaranje Adventa / koncert Gordan Gregurović

 

Leave a Reply