Krstičević u Međugorju: Nisam imao problema pri ulasku u BiH

Church

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević izjavio je u Međugorju da nije imao nikakvih problema s ulaskom u BiH nakon što je dio srbijanskih medija objavio kako bi kao bivši zapovjednik IV. gardijske brigade HV-a mogao biti uhićen zbog navodnih ratnih zločina počinjenih na području zapadne Bosne tijekom 1995. godine

Ministra Krstičevića u Međugorju je dočekala bosanskohercegovačka kolegica Marina Pendeš. Kako je najavljeno iz Ministarstva obrane, dvoje ministara razgovarat će o suradnji dviju država, osposobljavanju vojnika iz obiju zemalja na školama i tečajevima u Hrvatskoj, o trenutačnom političkom stanju i euroatlantskom putu BiH. Najavljen je i posjet župnom uredu i Marijanskom svetištu u Međugorju.

Uoči puta u Međugorje, Krstičević je jučer izjavio da ga nije strah odlaska u BiH. I u ovom trenutku svoj posao ministra obrane radim na najbolji mogući način. Interes moje, naše Hrvatske je suradnja. Ovaj resor obrane također je suradnja i ovaj sastanak u interesu je Republike Hrvatske, a vjerujem i u interesu BiH, poručio je Krstičević.

Premijer Andrej Plenković jučer je u izjavi novinarima naglasio kako Krstičević kao odgovoran ministar, želi nakon svog posjeta Bruxellesu održati svoj bilateralni posjet ministrici Marini Pendeš u Međugorje i da je riječ o kontinuitetu hrvatske politike s obzirom da je Bosna i Hercegovina prioritet za Hrvatsku. Dodao je da je suradnja na području obrane i sigurnosti u ovakvim kompleksnim okolnostima koje trenutno postoje u Hrvatskoj i njenom okruženju, važan trenutak da ministar Krstičević uspostavi direktnu suradnju sa svojom kolegicom iz BiH javlja HRT.