Premijera predstave Majstor Jura

U nedjelju, 13. studenoga, u 20 sati u okviru programa Scene Ribnjak prema tekstu i u režiji Jelene Hadži-Manev premijerno je izvedena monodrama “MAJSTOR JURA”

IOP 6846 1198x800

Premijernu izvedbu podržali su brojni kolege i uzvanici, a nakon izvrsne glume mlade Požežanke Marijane Matoković održan je i prigodni domjenak u prostoru Centra mladih Ribnjak

Predstava je nastala u suradnji TRAGAČA, mladog neovisnog kazališta i Scene Ribnjak, a iza imena Majstor Jura krije se lik djevojke koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od studiranja i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne smiju znati jest da Jura tijekom renoviranja u njima živi. Dok „gleta“ zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske gegove kako bi razveselila ljude oko sebe.

Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, za scenu i kostim Zdravka Ivandija Kirigin, dok glazbu potpisuje Željka Veverec i Toni Starešinić. Svjetla je oblikovao Marino Frankola, fotografirao je Igor Obrol-Pedišić, vizualni identitet upriličio je Damjan Uzelac, a jezične savjete ponudila je Ksenija Rožman.

U nadi da ćete se prepoznati, Majstor Jura će vas vrlo rado pustiti da zavirite u njezin privremeni dom i srce, a sve to možete na sljedećoj izvedbi koja vas na Sceni Ribnjak očekuje u subotu, 10. prosinca 2016. u 20 sati.