Skip to content

Pomoćnik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ivan Šimonović posjetio predsjednika HAZU

U palači HAZU u Zagrebu predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je u četvrtak 10. studenog 2016. posebnog savjetnika i pomoćnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za sprječavanje masovnih zločina prof. dr. sc. Ivana Šimonovića

Simonovic 002Pritom je akademik Kusić svog gosta izvijestio o djelovanju i zadatcima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, razgovaralo se i o aktualnim problemima u Europi i svijetu.

Prof. dr. sc. Ivan Šimonović, ugledni hrvatski diplomat i pravni stručnjak, bivši ministar pravosuđa Republike Hrvatske koji je 2010. postao pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava, i koji je 1. listopada postao posebni savjetnik i pomoćnik za sprječavanje masovnih zločina. Tijekom posjeta HAZU upisao se i u Spomen-knjigu, napisavši da je s velikim poštovanjem posjetio HAZU kao temeljnu hrvatsku instituciju koja se iskazala tijekom proteklog stoljeća i pol djelovanja kao baklja u mračnim razdobljima. Susretu je nazočila i tajnica HAZU Marina Štanc.