30 sati Boba Dylana u Beču

Bob Dylan Rollingboard Foto

Maratonsko čitanje tekstova ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost

Bob Dylan Rollingboard FotoU okviru bečkog sajama knjiga „Buch Wien“ koji se otvara sutra, 10. studenog 2016., i protječe gotovo paralelno sa zagrebačkim Interlieberom, a obuhvaća čak 429 različitih događanja, ističe se jedno jako zanimljivo.

U prostorijama otvorenog učilišta u bečkom Hietzingu održat će se naime maratonsko čitanje tekstova ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost i poznatog američkog glazbenika Boba Dylana.

Kako se Dylanov opus sastoji uglavnom od tekstova pjesama, tridesetosatno čitanje započet će čitanjem iz njemačkog izdanja njegove autobiografije, a nastavit će se tekstovima pjesma iz njegove dugogodišnje i vrlo plodne glazbene karijere.

Čitanje će se odvijati u dvadesetominutnim blokovima, a za njegovu će realizaciju biti potrebno 89 osoba. Započet će u petak 11. studenog u 9 sati ujutro, a završiti u subotu 12. studenog u 15 sati.

Do sada se za sudjelovanje prijavilo 58 čitača, a organizatori apeliraju na sve one koji imaju problema sa spavanjem da se prijave za čitanje u noćnim satima, od 2 poslije ponoći na dalje.

No to nije sve. Svaki posjetitelj ovog događanja koji se pojavi kostimiran u Boba Dylana od otvorenog će učilišta dobiti poklon bon za neki od tečajeva koji se tamo nude.

Mala je vjerojatnost da će sam glazbenih prisustvovati čitanju, pogotovo uzme li se u obzir da se do prije nekoliko dana nije želio izjasniti niti o tome hoće li prihvatiti nagradu za književnost ili ne.