30 sati Boba Dylana u Beču

Maratonsko čitanje tekstova ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost

Bob Dylan Rollingboard FotoU okviru bečkog sajama knjiga „Buch Wien“ koji se otvara sutra, 10. studenog 2016., i protječe gotovo paralelno sa zagrebačkim Interlieberom, a obuhvaća čak 429 različitih događanja, ističe se jedno jako zanimljivo.

U prostorijama otvorenog učilišta u bečkom Hietzingu održat će se naime maratonsko čitanje tekstova ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost i poznatog američkog glazbenika Boba Dylana.

Kako se Dylanov opus sastoji uglavnom od tekstova pjesama, tridesetosatno čitanje započet će čitanjem iz njemačkog izdanja njegove autobiografije, a nastavit će se tekstovima pjesma iz njegove dugogodišnje i vrlo plodne glazbene karijere.

Čitanje će se odvijati u dvadesetominutnim blokovima, a za njegovu će realizaciju biti potrebno 89 osoba. Započet će u petak 11. studenog u 9 sati ujutro, a završiti u subotu 12. studenog u 15 sati.

Do sada se za sudjelovanje prijavilo 58 čitača, a organizatori apeliraju na sve one koji imaju problema sa spavanjem da se prijave za čitanje u noćnim satima, od 2 poslije ponoći na dalje.

No to nije sve. Svaki posjetitelj ovog događanja koji se pojavi kostimiran u Boba Dylana od otvorenog će učilišta dobiti poklon bon za neki od tečajeva koji se tamo nude.

Mala je vjerojatnost da će sam glazbenih prisustvovati čitanju, pogotovo uzme li se u obzir da se do prije nekoliko dana nije želio izjasniti niti o tome hoće li prihvatiti nagradu za književnost ili ne.