Skip to content

Songbox – pjesme Pipsa od sada i u notnom izdanju

Pjesme zagrebačkog benda Pips, Chips & Videoclips dobile su i svoje notno izdanje u obliku „Songboxa“, knjige nota koje su za klavir i gitaru prilagodili Zdeslav Klarić i Ivan Božanić, dugogodišnji članovi benda

pcvc2U zajedničkoj produkciji Dan, Mraka i Hrvatskog društva skladatelja, Songbox ujedno označava i početak proslave 25. rođendana benda sljedeće godine. Među 25 pjesama naći će se presjek karijere „kraljeva Zapruđa i Utrina“ – od „Guma na kotačima“, „Malene“, „Plači“ i „Poštara lakog sna“ do posljednje uspješnice „Htio bi da me voliš“.

“Osnovna nit vodilja Songboxa je život i opredmećenje ideje. Ideju, kao nematerijalni, apstraktni konstrukt, mi ljudi intuitivno vremenom spoznajemo tek u njenim djelićima i materijaliziramo i kroz art. U Songboxu stječemo uvid kako se ideja otjelovljuje i postaje zvuk, slika ili riječ.
Pritom, Songbox notacije poziv su na akciju, prije svega na igru i sviranje, interpretaciju i kreaciju i na neki način protest su protiv uobičajene površne medijske konzumacije kako muzike tako i ostalih vidova umjetnosti”, izjavio je Dubravko Ivaniš Ripper, autor pjesama i frontman benda.

Uz bogate ilustracije Jadranke Ivaniš Yaye, uz svaku pjesmu nalazi se i prigodna crtica koje su, između ostalih, napisali Miljenko Jergović, Gordan Muratović Coco, Dino Šaran, Damir Martinović Mrle, Zvonimir Boban, Marko Tomaš, Suzana Ritz i mnogi drugi.

Songbox je u prodaji od 8. studenog, a izdanje će biti predstavljeno i na ovogodišnjem Interliberu u petak, 11. studenog, od 19:30 sati na štandu Rockmarka.