Skip to content

Premijerna izvedba interaktivnog i interdisciplinarnog scenskog događanja za djecu

Multimedijalna koliba vas poziva na premijernu izvedbu prve epizode serije scenskih događanja za djecu Ja pa ti pa mi, pod nazivom Stranci, koja će se održati u subotu, 12. studenog 2016., u 15.00 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

Multimedijalne kolibe

Na živi sređenim životom. Njena je odjeća uredna i opeglana, nokti čisti i podrezani, a uvojci ne strše tek tako. Kad hoda, Na poskakuje pravilno, a kad bi imala brk, taj bi bio brižno očešljan. I prostor kojim se kreće odaje sličan sklad – sve je tu nekako posloženo, pod pravim kutevima, drži se do reda, brine o stvarima. Obrisi njenog svijeta jasni su, a granice čvrste. I mrak u kojem Na spava spokojan je, snovi ne donose iznenađenja. I tako bi bilo do tko zna kad, da se nije pojavila La. Došla je, čini se, izdaleka, noseći tek vreću koja šušti i bruji, zvecka i lupa. Na je uznemirena i isprva ne prihvaća došljakinju, ali nešto je privlačno u njoj, nešto prašnjavo i morsko, nešto sunčano i bučno, nešto drugačije…

autorica koncepta:
Zrinka Šimičić Mihanović
izvođačice, autorice glazbe i plesa:
Lana Juranić (fagot)
Nastasja Štefanić (ples)
suradnica za vizualno oblikovanje:
Tonka Maleković
dramaturški suradnik:
Dubravko Mihanović
izvršna producentica:
Nina Križan
produkcija:
Multimedijalna koliba 2016.
partneri:
Centar za kulturu i informacije Maksimir, Dječji dom Zagreb – Dom za djecu Nazorova, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Epizoda Stranci, kao dio serije Ja pa ti pa mi, poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.

Ja pa ti pa mi je serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta. Nastaje kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, kojeg Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine. Pored spomenute trojke, dio autorskog tima epizode Stranci je i plesna umjetnica i glazbenica Nastasja Štefanić.

See also  Dodatna izvedba hit-predstave Odisej na Brijunima

Prije tri godine projekt Od balona do slona pokrenut je s ciljem istraživanja novih oblika učenja o umjetnosti i kroz umjetnost te širenja interesa za suvremene umjetničke izraze, osobito kod mlađe populacije. Naglasak je, od samog početka, na interdisciplinarnom pristupu, improvizaciji i poticanju aktivnog sudjelovanja polaznika/gledatelja u kreativnom procesu.

Nakon što je projekt dvije godine razvijan kroz različite, prvenstveno radioničke formate – za djecu i roditelje, u interijeru, u javnom gradskom prostoru itd. – kroz seriju scenskih događanja Ja pa ti pa mi želimo dosadašnja iskustva staviti u službu izvedbe kao kolektivnog kreativnog događaja.

Projekt Ja pa ti pa mi podržali su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.
Rad Multimedijalne kolibe podržava Zaklada Kultura nova.

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta ulaznice je potrebno rezervirati na email: multimedijalnakoliba@gmail.com.