Multimedijalna koliba vas poziva na premijernu izvedbu prve epizode serije scenskih događanja za djecu Ja pa ti pa mi, pod nazivom Stranci, koja će se održati u subotu, 12. studenog 2016., u 15.00 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

Multimedijalne kolibe

Na živi sređenim životom. Njena je odjeća uredna i opeglana, nokti čisti i podrezani, a uvojci ne strše tek tako. Kad hoda, Na poskakuje pravilno, a kad bi imala brk, taj bi bio brižno očešljan. I prostor kojim se kreće odaje sličan sklad – sve je tu nekako posloženo, pod pravim kutevima, drži se do reda, brine o stvarima. Obrisi njenog svijeta jasni su, a granice čvrste. I mrak u kojem Na spava spokojan je, snovi ne donose iznenađenja. I tako bi bilo do tko zna kad, da se nije pojavila La. Došla je, čini se, izdaleka, noseći tek vreću koja šušti i bruji, zvecka i lupa. Na je uznemirena i isprva ne prihvaća došljakinju, ali nešto je privlačno u njoj, nešto prašnjavo i morsko, nešto sunčano i bučno, nešto drugačije…

autorica koncepta:
Zrinka Šimičić Mihanović
izvođačice, autorice glazbe i plesa:
Lana Juranić (fagot)
Nastasja Štefanić (ples)
suradnica za vizualno oblikovanje:
Tonka Maleković
dramaturški suradnik:
Dubravko Mihanović
izvršna producentica:
Nina Križan
produkcija:
Multimedijalna koliba 2016.
partneri:
Centar za kulturu i informacije Maksimir, Dječji dom Zagreb – Dom za djecu Nazorova, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Epizoda Stranci, kao dio serije Ja pa ti pa mi, poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.

Ja pa ti pa mi je serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta. Nastaje kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, kojeg Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine. Pored spomenute trojke, dio autorskog tima epizode Stranci je i plesna umjetnica i glazbenica Nastasja Štefanić.

Prije tri godine projekt Od balona do slona pokrenut je s ciljem istraživanja novih oblika učenja o umjetnosti i kroz umjetnost te širenja interesa za suvremene umjetničke izraze, osobito kod mlađe populacije. Naglasak je, od samog početka, na interdisciplinarnom pristupu, improvizaciji i poticanju aktivnog sudjelovanja polaznika/gledatelja u kreativnom procesu.

Nakon što je projekt dvije godine razvijan kroz različite, prvenstveno radioničke formate – za djecu i roditelje, u interijeru, u javnom gradskom prostoru itd. – kroz seriju scenskih događanja Ja pa ti pa mi želimo dosadašnja iskustva staviti u službu izvedbe kao kolektivnog kreativnog događaja.

Projekt Ja pa ti pa mi podržali su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.
Rad Multimedijalne kolibe podržava Zaklada Kultura nova.

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta ulaznice je potrebno rezervirati na email: multimedijalnakoliba@gmail.com.

Leave a Reply