vlado tuđa 1

Slikar Vlado Tuđa otvara izložbu naziva Treptaj boja u petak, 11. studenog, u 19 sati u galeriji Zrinski (Zagreb, hotel Palace)

Na izložbi će biti predstavljeno 35 radova iz najnovijeg ciklusa Tuđina stvaralaštva. Slike su nastale u akrilnoj i kombiniranoj tehnici. Izložba će trajati dva mjeseca.

Izložbu će otvoriti direktor hotela Tomislav Kuliš, a o umjetniku će govoriti profesor Stanko Špoljarić.

Veliki slikarski opus Vlade Tuđe s dojmljivom kvalitetom ostvarenja potvrđivane na nizu izložbi vezan je uz zanimljiv vid figuracije. Male, a biti velike priče o životu donijete su prepoznatljivom rukopisnošću, s mjerom simpatične duhovitosti, i s likovne strane intrigantnim prijelazom od realistične opisnosti do slobode ekspresionističke geste. Tuđina imaginacija kao da nema granica. Bilo bi za očekivati duže iscrpljivanje uspješne formule. No Tuđi nije do varijante varijanti. Istina postoje i diptisi, triptisi i manji poliptisi no Tuđa i unutar njih nalazi iskre kreativnih složenih rečenica. Sa „ublaženim“ citatima figurativnog kao premosnicama između faza i stavova tako da ćemo i dalje s pojedincima i grupama likova odlaziti do morskih plavetnila ili veselice u selu i gradu hrvatskih prostora. Umjetnost je u mnogome obilježila Tuđin životni put, u koju je talentom i predanjem ugradio svoj dio, u prihvaćen i predan dar u taj ljudski i duhovni smisao svega što nas okružuje. (Stanko Špoljarić, prof.)

vlado tuđa 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.