Skip to content

Vienna Comic Con 16

19. i 20. studenog 2016. u prostorijama bečkog velesajama

Logo VIECC ReedPOP web

Najveći austrijski sajam stripa Vienna Comic Con 16 održat će se od 19. do 20. studenog ove godine u prostorijama bečkog velesajma „Messe Wien“

Cijeli će se vikend sve vrtjeti oko stripova, mangi, igrica i YouTube zvijezda. Program sajma obuhvaća mnogobrojne radionice, susrete s poznatim osobama iz svijeta stripa i igara, natjecanja, a jedna od najzanimljivijih točaka programa je zasigurno i „Jedi Academy“, čiji će se sudionici okušati u borbi laserskih mačeva.

Među gostima sajama naći će se mnogobrojni velikani fantasy filmova kao što su Mark Pellegrino iz serije Izgubljeni, Billy Boyd iz Gospodara prstenova te Gemma Whelan i Kristian Nairn iz Igara prijestolja. No posjetitelje očekuju i susreti s ilustratorima poznatih stripova tvrtke Marvel Comicsa ili stripa „Lucy Luke“ koji će zainteresiranima odati male tajne svoga posla.

Jedna od glavnih zanimljivosti sajma je i VIECC Championship of Cosplay. Riječ je o japanskom trendu prerušavanja koji je od početka 90-ih godina prošlog stoljeća sve popularniji diljem svijeta. Sudionici se pri tom kostimiraju u super junake iz svojih omiljenih stripova, a samo najuvjerljiviji i pobjeđuju.

U okviru sajama po prvi će se puta održati i Video Con Vienna koji će okupiti najistaknutije austrijske i njemačke video blogere nove selfie generacije.

Cijene ulaznica za bečki sajam se ovisno o paketu kreću od 28 do 179 eura, a više informacija potražite na internetskoj stranici organizatora www.viecc.com.

See also  U Beču samo 1,9 % putnika u javnom prijevozu bez važeće karte