Skip to content

Tesla u Gavelli

tesla 1

Tesla Anonimus, projektni spektakl koji spaja kulturu i turizam, hrvatsku i europsku priču upravo je krenuo i to ni manje ni više nego iz GDK Gavella kao rezultat višegodišnjih projektnih aktivnosti, turističkih projekata i istraživačkog rada

Gradsko dramsko kazalište Gavella pod ravnanjem Borisa Svrtana od danas je inkubator kazališne predstave s potpisom Filipa Šovagovića a ujedno i prva stanica CRO Tesla Tour, Hrvatske obasjane Teslom s potpisom autorice turističke rute Andree Štalcar Furač. Izvedbenim konceptom GDK Gavella i Zagreb postaju izvorište najvećeg svjetskog brenda:Tesla! 

tesla 3Gavella obasjana svjetlom ulazi u novu 2017. godinu s projektom koji Hrvatska u ovakvom konceptu još nije imala. Gradovi na Teslinoj ruti dio su sadržaja predstave ali i mjesta izvedbenog koncepta u sasvim neuobičajenom kontekstu otvarajući vrata kulturi i turizmu kao okosnici hrvatske komparativne prednosti i poticaja kontinentalnom turizmu. 

Premijera predstave i turističke rute te koncepta planirana je za 24.5. 2017. u GDK Gavella ( Zagreb). Na Nacionalni dan Tesle, 10.7. 2017. u planu je i prva vanjska izvedba  u izvornom ambijentu pred Gradskom skupštinom Grada Zagreba gdje se nalazi ploča zahvale Nikoli Tesli te prvi zagrebačko kazalište. U spoju prve zagrebačke turističke rute inspirirane Teslom u Zagrebu i prijateljstvom Tesle i Meštrovića uključujući najatraktivnije gornjogradske vizure stvoren je inovativni koncept kazališne predstave koja je pokretač niza kreativnih pomaka i atraktivne turističke ponude. 

U novu turističku sezonu ulazimo sa prvim hrvatskih proizvodom inspiriranim Teslom a sa ciljem da objedinimo sadržaj, lokaciju, doživljaj i impesiju razvijajući originalne izvedbe i lokacije za razne hrvatske destinacije. Ujedno je Tesla Anonimus prva hrvatska predstava koja živi od trenutka kreativnog začeća, javnost prati svaki segment stvaranja i time pozitivna Teslina energija stvara interakciju kako za vrijeme procesa stvaranja tako i nakon premijere. Uskoro će biti otkriveni novi detalji projekta, od glumačke ekipe do rasporeda javnih aktivnosti u procesu stvaranja. 

tesla 2
Na fotografiji: Udružene snage Tesla tima u Gavelli: Boris Svrtan, Filip Šovagović, Darko Janeš i Andrea Štalcar Furač

foto: Ladislav Furac