Skip to content

Svečani koncert na Muzičkoj akademiji otvara Festival glazbe Zagreb 2016.

Cese2016

Svečanim koncertom u dvorani Muzičke akademije u četvrtak, 3. studenoga s početkom u 20 sati počinje ovogodišnji Festival glazbe Zagreb 2016.

U programu će nastupiti ponajbolji amaterski zborovi i instrumentalni ansambli, a uz koncertni program ove godine organizirano je i Natjecanje zborova i vokalnih sastava koje će se održati 5. studenoga u Lisinskom

Na prvom koncertu nastupit će Djevojački zbor Zvjezdice, Tamburaški orkestar Gaj, Ansambl za ranu glazbu Minstrel te Komorni zbor Ivan Filipović. Publika će tako imat priliku slušati djevojački zbor koji je u svojih više od 30 godina rada, postao najreprezentativniji predstavnik i simbol glazbenog Zagreba i Hrvatske, a koji od osnutka do danas vodi maestro Zdravko Šljivac. Nakon niza koncerta i gostovanja u zemlji i inozemstvu, zagrebačka publika moći će uživati i u izvedbi Komornog zbora Ivan Filipović koji se može pohvaliti i nastupom u Generalnoj Skupštini UN-a u New Yorku, koji je prošle godine održan u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Ujedinjenih naroda.

filipovici

Ljubitelji tambure također će na ovom koncertu doći na svoje jer će moći uživati u izvedbi orkestra “Gaj” koji se u svojoj bogatoj povijesti može podičiti sa čak trinaest zlatnih plaketa „Tambura Paje Kolarića” osvojenih na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Na svečanom koncertu glazbom ćemo proći kroz vrijeme i to uz pratnju jedinstvenog Ansambla za ranu glazbu Minstrel.

Druga koncertna večer održat će se 4. studenoga u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Na ovom koncertu nastupit će Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić, Akademski zbor Vladimir Prelog, Gospel ansambl Agape i klapa Cesarice. Koncert počinje u 20 sati, a posjetitelji će moći čuti kako zvuči jedan od najboljih akademskih zborova, gospel ansambala i orkestar koji 30 godina svojim sveukupnim radom uspješno razbija predrasudu o harmonici kao narodnjačkom instrumentu. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

U nastavku Festivala koji i ove godine organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir održat će se Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava, a na dva koncerta koja će se 5. studenog održati u Lisinskom publika će moći poslušti i najbolje hrvatske amaterske zborove i sastave.

zvjezdice

aho