Potres u Italiji srušio brojne zgrade

Snažni potres koji je u nedjelju ujutro pogodio središnju Italiju izazvao je paniku među stanovništvom pokrajina Umbrija i Marke i bijeg na ulice gradova i mjesta u kojima je srušeno i oštećeno niz zgrada, objavila je služba talijanske civilne zaštite koja traga za eventualno stradalima

CwAASZpXgAAs leJaki potres koji je u nedjelju ujutro pogodio središnji dio Italije, izazvao je paniku zbog toga što je dugo trajao i masovni izlazak stanovnika na ulice, a dio telefonskih linija je u prekidu, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.

Potres je jakosti 6,5 prema Europskom-mediteranskom seizmološkom centru, a Američka seizmološka služba USGS revidirala je prvotnu informaciju da se radi o potresu jakosti 7,1 na 6,6. Zabilježen je na dubini od 10 kilometara, a epicentar potresa je 68 kilometara jugoistočno od Perugije, odnosno između Perugije i Macerate u mjestu Norcie.

Potres u 7,40 sati osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Talijanska novinska agencija navodi da još nema podataka o stradalima i šteti.

Ljudi su izašli na ulice u pokrajini Marke pogođenoj potresom, ali i u drugim dijelovima Italije uključujući glavnom gradu Rimu u kojem se također osjetilo dugotrajno podrhtavanje. Potres se dogodio dva mjeseca nakon što je u prethodnom u pokrajini Markama život izgubilo 300 ljudi. (Hina)

EMSC: U Italiji zabilježeno još nekoliko potresa jakosti 3,5 do 4,8

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je u nedjelju nakon potresa jakosti 6,5 koji je pogodio središnju Italiju zabilježen niz podrhtavanja tla. Nakon potresa u 7,40 sati seizmografi su u sljedećih 30-ak minuta zabilježili još nekoliko potresa u središnjoj Italiji jakosti od 3,5 do 4,8 na dubini od 10 do 13 kilometara.