Skip to content

Festival glazbe Zagreb 2016. – četiri koncertna dana glazbenih amatera u Zagrebu

pzm službena foto

Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s Centrom za glazbu Zagreb organizira u Zagrebu jedan od najvažnijih događaja za sve ljubitelje glazbe – Festival glazbe Zagreb 2016. U sklopu ove manifestacije održat će se Festival i natjecanje zborova i vokalnih sastava te Susret školskih zborova

Ovogodišnji festival počinje svečanim koncertom u dvorani Muzičke akademije u četvrtak, 3. studenoga s početkom u 20 sati. Tijekom dva koncertna dana u programu će nastupiti ponajbolji amaterski zborovi i instrumentalni ansambli, a sklopu manifestacije nastupit će ukupno oko 1.000 glazbenika.

Uz koncertni program ove je godine organizirano i Natjecanje zborova i vokalnih sastava koje će se održati 5. studenoga u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

U pet kategorija natjecat će se 14 zborova iz cijele Hrvatske. Njihove izvedbe pratit će stručno povjerenstvo od 3 člana, a osnovni elementi ocjenjivanja su: izbor programa, kvaliteta zborskog zvuka, interpretacija, te opći glazbeni dojam.

Cilj Festivala je popularizacija vokalne i instrumentalne glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova te stvaranje bogatog fundusa skladbi domaćih autora.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

See also  Violinist Leonidas Kavakos nastupa u Zagrebu