Dubrovnik šampion hrvatskog turizma 2016.

DSC 1477

DSC 1477

Dubrovnik je šampion hrvatskog turizma 2016. godine, objavljeno je na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma (DHT) u četvrtak navečer u Bolu na Braču, na kojoj su dodijeljene i ostale nagrade pobjednicima ove sezone

Osim Dubrovnika za šampiona i najuspješniju destinaciju u turizmu ove godine, nagradu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma dobio je za životno djelo Selimir Ognjenović. Turističkim događajem godine proglašen je ‘Advent u Zagrebu’, kulturnom atrakcijom godine šibenska Tvrđava Barone, a inovacijom godine projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti Lošinju.

Fantastični turistički rezultati, najbolji do sada, donijeli su i niz priznanja vrijednim turističkim djelatnicima. Najbolja gradska destinacija je Dubrovnik, ruralna Konavle, odmorišna Poreč, a Komiža je dobila priznanje za najbolju primorsku destinaciju.

Nije bilo ni lako ni jednostavno odlučiti o najboljima, vodilo se računa o svakom detalju. Ipak, brojnim priznanjima okitila se i Splitsko-dalmatinska županija, koja već godinama ističe važnost toga da dio zarađenog novca ostane upravo u destinacijama.

U domaćinu manifestacije Bolu, inače višestrukom turističkom šampionu, zadovoljni su ovogodišnjim rezultatima. Uz to, dobre ocjene donose i odličnu zaradu. Naime, prema najavama ministra Garija Cappellija, do kraja godine Hrvatska će od turizma zaraditi 9 milijardi eura.

Poreč slavi, ali slavi i cijela Istra. Ponovno je potvrđena njihova vodeća uloga u hrvatskome turizmu. Poreč je prošle godine dahtao Rovinju za vratom, a ove je godine došao red na njega da se popne na pobjedničko postolje. Razloga je mnogo, od investicija do izvrsne suradnje grada i turističkog sektora. hrt