Skip to content

Eyes On – Započelo sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije

 Daniel Gebhart de Koekkoek Vinzent

Ukupno 150 fotografskih izložbi

Sedmo izdanje bečkog mjeseca fotografije pod nazivom „Eyes On“ ove će se godine održati od 25. listopada do 30. studenog u mnogobrojnim velikim bečkim muzejima i galerijama, ali i u manje poznatim izložbenim prostorima.

Festival je otvoren sinoć, 25. listopada 2016., izložbom „Looking for the Clouds“ u bečkom muzeju „MUSA“, koja je zajednički projekt svih osam gradova partnera ove manifestacije, Atene, Beča, Berlina, Bratislave, Budimpešte, Ljubljane, Luksemburga i Pariza.

Program ovogodišnjeg mjeseca fotografije podijeljen je na pet tematskih težišta – Thin Lines and Borders, Processing Photography, Flash! Boom! Bang!, This Beast Called Beauty i Beyond Time – koja prikazuju različite facete umjetničke i dokumentarne fotografije.

Jedna od zanimljivijih izložbi o okviru bečkog mjeseca fotografije ujedno je i prava poslastica za ljubitelje životinja, a bavi se temom takozvanih „letećih mačaka“.

Ova izložba pod jednostavnim nazivom „Fotografije mačaka“ Daniela Gebharta de Koekkoeka moći će se od 10. studenog pogledati u izdavačkoj kući „Collectors Agenda“.

Opširan popratni program ove manifestacije sastoji se i od diskusija, radionica i predavanja, a jedna od najatraktivnijih točaka su i „Eyes On Walks“ tj. vođena razgledavanja pojedinačnih izložbi u pratnji samih fotografa i kustosa koja će se održavati tri puta tjedna. Razgledavanja su u većini slučajeva besplatna, a prijava nije potrebna.

Više informacija o cjelokupnom programu ovogodišnjeg bečkog mjeseca fotografije potražite na www.eyes-on.at.

Optimized by Optimole