Skip to content

Od 2107. iz Beča direktno u Nantes i Marseille

Boeing 717 Volotea Volotea 2016

Niskobudžetna španjolska zrakoplovna kompanija Volotea dolazi u Austriju

Bečka zrakoplovna luka Schwechat od iduće godine postaje bogatija za dvije nove direktne linije za Francusku. Španjolska zrakoplovna kompanija Volotea u travnju 2017. naime uvodi direktne linije iz Beča za francuske gradove Nantes i Marseille.

„Niskobudžetni segment jako je bitan za rast naše zračne luke. Volotea je u tom području jako dobro pozicionirana u Francuskoj, ali i drugim europskim destinacijama. Uvođenjem novih letova Beč će biti direktno povezan s deset različitih destinacija u Francuskoj. U razdoblju od siječnja do rujna 2016. između Beča i Francuske letjelo je 807.000 putnika, što je za 4,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Uvođenjem letova tvrtke Volotea u idućoj godini očekujemo još veći porast broja putnika na ovoj relaciji“, kazao je prilikom najave uvođenja novih linija Julian Jäger, član uprave bečke zračne luke.

Let za Nantes bit će uveden u travnju 2017., a prometovat će dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Linija za Marseille bi također trebala biti puštena u promet krajem travnja 2017., a letovi će se odvijati četvrtkom i nedjeljom.

Volotea je španjolska niskobudžetna zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Barceloni koja je prvenstveno koncentrirana na francuske, talijanske i španjolske destinacije. Od svog osnutka u travnju 2012. Volotea je zabilježila više od 9 milijuna putnika, od toga 3,4 milijuna samo u 2016. godini.